gastronomi

Güneydoğu Kurban Bayramı'nda turizme hazırlanıyor

Güneydoğu Kurban Bayramı'nda turizme hazırlanıyor

Güneydoğu illerinde koronavirüsle mücadelede normalleşme sürecinin ardından turizm hareketliliği yaşıyor. Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da turizmciler Kurban Bayramı tatilinde büyük yoğunluk bekliyor.

şanlıurfa Adıyaman
Antalya’da yeme-içme sektörü artık hizmet vermek istiyor

Antalya’da yeme-içme sektörü artık hizmet vermek istiyor

Turizmin başkenti Antalya, yeme içme sektörüne en çok yatırım yapılan illerimizden biri. Ancak salgın, tüm o yatırımların kapısına kilit vurdu. Kentte restoran ve kafe işletmecileri, yatırımcıları ve çalışanları uzun süredir salgın kısıtlamalarının yol açtığı sorunlarla boğuşuyor. Borç yükü altında eziliyorlar. Onlar, yaptıkları basın açıklaması ile seslerini bir kez daha duyurmaya çalıştı.

pandemi antalya
Halkbank'a 'Topluma Değer Katan Marka' ödülü

Halkbank'a 'Topluma Değer Katan Marka' ödülü

Halkbank, ülke ekonomisine katma değer sağlayan markaların ödüllendirildiği Değer Zirvesi’nde ‘Topluma Değer Katan Marka’ ödülüne layık görüldü. İstanbul’da düzenlenen zirvede ödülü Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’a Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk takdim etti.

istanbul spor
Menengiç kahvesi tescilleniyor

Menengiç kahvesi tescilleniyor

Menengiç Kahvesi için AB tescil başvurusu yapıldı

​Gaziantep ab
Menengiç kahvesi tescillendi: Gaziantep Türkiye’de en fazla tescilli ürüne sahip il oldu

Menengiç kahvesi tescillendi: Gaziantep Türkiye’de en fazla tescilli ürüne sahip il oldu

Gaziantep'in lezzetlerinden olan menengiç kahvesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret alarak tescillendi. Gaziantep Türkiye'de en fazla tescilli ürüne sahip il oldu.

türkiye ​Gaziantep
Niğde'de patatesli lokum ve cezerye üretildi

Niğde'de patatesli lokum ve cezerye üretildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde üretilen lokum ve cezerye için patent başvurusu yapıldı

lokum patates
GastroAntep sanayi ve ticareti hareketlendirecek

GastroAntep sanayi ve ticareti hareketlendirecek

Gaziantep'te 12-15 Eylül'de yapılacak "GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali"nin kent turizminin yanı sıra sanayi ve ticarete de katkı sunması bekleniyor

​Gaziantep festival
'Cari açığın merhemi gastronomi olabilir'

'Cari açığın merhemi gastronomi olabilir'

TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Demirer, "Sadece gastronomik deneyim yaşamak için seyahat eden kişilerin dünyada yarattığı gastronomi turizminin büyüklüğü 150 milyar doları aşmıştır. Türkiye'nin de gastronomi açısından eli çok güçlü." dedi.

turyid kaya demirer
Le Cordon Bleu "permakültür" ve "sürdürülebilirliği" tartışıyor

Le Cordon Bleu "permakültür" ve "sürdürülebilirliği" tartışıyor

Le Cordon Bleu Çay Saati Sohbetlerinde bu ay; Le Cordon Bleu Master Şefi Arnaud Declercq, Grand Diplome mezunu, permakültür tasarımcısı ve doğal tarımcı Şef Şerife Aksoy ile "Sürdürülebilir Gastronomi" konusunu değerlendirdi.

Tarsus Gastronomi günleri başladı

Tarsus Gastronomi günleri başladı

Tarsus Gastronomi günleri başladı. Şalgamlar, cezeryeler, karakuş tatlıları, ustaları tarafından görücüye çıkarıldı.

tarsus
"Beyoğlu Gastronomi Festivali"

"Beyoğlu Gastronomi Festivali"

Festival kapsamında şef Deniz Orhun, izleyicilerle deneyimlerini paylaştı.

festival şef
Gaziantep'in ilkbahar lezzeti: “erik tavası“

Gaziantep'in ilkbahar lezzeti: “erik tavası“

Gastronomi alanında UNESCO tarafından tescillenen Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip kazan yemeklerinden "erik tavası" ilkbahar aylarında ağızları tatlandırıyor

​Gaziantep yemek