Evren

Evrenin En Sıcak Maddesi Ne?

Evrenin En Sıcak Maddesi Ne?

Araştırmacılar, kozmik tarihin son 9 milyar yılında görülen en parlak kuasarın X-ışını emisyonunu gözlemledi. Yeni bakış açısı kuasarların iç işleyişine ve çevreleriyle nasıl etkileşime girdiklerine ışık tutuyor.

Bilim BİLİM TEKNOLOJİ
Boötes Boşluğu Nedir? Evrenin Gizemli Deliği

Boötes Boşluğu Nedir?

Evrenin çok sayıda gizemi var, Boötes boşluğu da bunlardan biri. Boötes boşluğu bilinmeseydi diğer galaksiler hiçbir zaman bilinemezdi.

BİLİM TEKNOLOJİ Galaksi
Antimadde Nedir? Bilim İnsanları Uzayda Seyahat Etmek İçin Antimaddeyi Kullanmayı Düşünüyor

Antimadde Nedir?

Evrende her şeyin bir karşılığı vardır, burada karşılık gelen şey antimaddedir. Peki antimadde tam olarak nedir? Antimadde hakkında bilim insanlarını uzay çağında çığır açacak yeni şeyler keşfetti.

BİLİM TEKNOLOJİ antimadde
İlk yıldızlar nasıl oluştu? Evrenin detayları ortaya çıktı!

İlk yıldızlar nasıl oluştu?

İlk yıldız nasıl oluştu? Sorununa bilim insanlarından şok edici açıklamalar yapıldı. Son gözlemlere göre evrenin yaşı hakkında detayları açıklayan bilim insanları, uzay hakkında meraklı insanlara ışık tutuyor. Haberi sizin için derledik.

Bilim uzay
Tatooine nedir? "Tatooine'"çoklu gezegen sistemi keşfedildi

Tatooine nedir?

Bazı gezegenler, Star Wars filmindeki Tatooine'i anımsatan iki yıldızın yörüngesinde döner. Tatooine nedir? Sizin için araştırdık.

BİLİM TEKNOLOJİ uzay
Satürn su buharı - Uzaydaki su varlığı

Nasa yeni bir su buharı keşfetti!

Bu kadar geniş bir mesafede böyle bir su emisyonunun ilk kez görülmesinin yanı sıra Webb, bilim insanlarına ilk kez bu emisyonun tüm Satürn sistemi için su kaynağını nasıl beslediğine doğrudan bir bakış sunuyor.

BİLİM TEKNOLOJİ NASA
Haziran 2023 görülebilir gezegenler

Haziran 2023 görülebilir gezegenler

Gökyüzüne baktığımızda gözümüze çarpan birşeyler olmuştur. Kimi yıldızlar daha parlak kimileri de gruplar halinde dizilmiştir. Gökyüzüne baktığımızda yıldızların arasına saklanmış gezegenler var ve bunlar aslında kendilerini çok belli ediyorlar. Gelin hep birlikte tanıyalım...

Bilim BİLİM TEKNOLOJİ
Vakum Çürümesi - Evrenin korkunç sonu - Kozmosun perde arkası

"Vakum Çürümesi" nedir?

Evrenin sonu nasıl olacağı hakkında birçok teori ortaya atılmış olsa da bilim insanları kafayı buna takmış gibi gözüküyor! Bu kadar uzay harcamalarının bir nedeni de evrenin sonunu merak etmeleri. Bu konuda önemli açıklamalarda bulundu bilim insanları...

BİLİM TEKNOLOJİ Bilim
Evrenin en sıcak maddesi nedir - Kuasar ne demek - Kuasar haberleri

Evrenin en sıcak maddesi keşfedildi!

Araştırmacılar, SMSS J114447.77-430859.3 veya kısaca J1144 olarak bilinen, kozmik tarihin son 9 milyar yılında görülen en parlak kuasarın X-ışını emisyonunu gözlemledi. Yeni bakış açısı kuasarların iç işleyişine ve çevreleriyle nasıl etkileşime girdiklerine ışık tutuyor.

Bilim uzay
Yıldızın en dış atmosferi nasıl bu kadar ısınıyor?

Yıldızın en dış atmosferi nasıl bu kadar ısınıyor?

Yeni bir çalışma için fizikçilerden oluşan bir ekip, CU Boulder'da yaklaşık 1.000 lisans öğrencisini güneşle ilgili en kalıcı sorulardan birini yanıtlamaya yardımcı olmaları için işe aldı: Yıldızın en dış atmosferi nasıl bu kadar ısınıyor?

gezegen uzay
Yeni kara delik keşfedildi

Yeni kara delik keşfedildi

NASA tarafından 30 milyon ışık yılı uzaklıktaki galakside yeni bir kara delik keşfedildi. Keşfedilen kara deliğin bilinenin aksine üretken olduğu tespit edildi.

NASA uzay
Şair Attila İlhan'ın 16. ölüm yıl dönümü

Şair Attila İlhan'ın 16. ölüm yıl dönümü

Cumhuriyetin yetiştirdiği önemli isimlerden, 'Dip Dalgası'nın öncü ismi edebiyatçı şair ve fikir insanı Attila İlhan, aramızdan ayrıları 16 yıl oldu. Vatanseverlik ekseninde birleştirici görüşleriyle tanınan Attila İlhan, geleceğe yönelik olarak da Avrasyacılık fikrini ilk ortaya atanlardandı.

edebiyat gezi
  • 1
  • 2