Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, havaların ısınmasıyla birlikte piknik zamanının da başladığını ifade ederek, “Piknikte en sık tüketilen besinlerin başında etler geliyor.” dedi.
Avrupa’da marketlerde uygulanan kırmızı etin fiyatlandırma sistemi için Tarım Bakanlığı hazırlanıyor. Marketten ya da kasaptan alınan etin yaşına, yağına ve kalitesine göre farklı derece notu olacak
Sütte üretici fiyatlarının gerilemesine karşı Et ve Süt Kurumunun besicilerden süt alımına başlaması, etkisini kısa sürede gösterdi.
Et fiyatlarının yükselişine dur demek için uygulunan tavan fiyata üretici ve tüketicilerden farklı tepkiler geldi. Yem fiyatlarının yüksekliğinden şikayet eden üreticiler hesaplarda yanlışlık yapıldığını söylüyor. Vatandaşlarsa fiyatların düşürülmesinden memnun.
Türkiye'de yılda üretilen yaklaşık 1 milyon 300 bin ton kırmızı etin 330 bin tonunu İstanbullu tüketiyor.
“Son günlerde etteki fiyat artışı gereksiz.” Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ etteki fiyat artışı için bu sözleri kullandı. Yalçındağ et fiyatları ve üretimindeki artışı Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Sorunun ithal hayvanlardan kaynaklandığını söyledi.