et

Atatürk’ün Mutfağı kitabı çıktı

Atatürk’ün Mutfağı kitabı çıktı

Gazeteci ve yazar Murat Bardakçı, Mustafa Kemal Atatürk'ün meşhur sofralarının sır perdesini yeni çıkan Atatürk'ün Mutfağı kitabında araladı. Yıllardır Atatürk'ün çok konuşulan ve yazılan sofraları ile ilgili Turkuvaz Kitap'tan çıkan kitapta, Atatürk'ün son öğününden en sevdiği yemeğe, mutfak harcamalarının şahsi hesabından karşılanmasına kadar bilinmeyenler belgelere dayanılarak anlatıldı.

istanbul ankara
Et ve süt sektöründen acil önlem çağrısı: ''Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı''

Et ve süt sektöründen acil önlem çağrısı: ''Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı''

Et ve süt sektörü temsilcileri artan maliyetler karşısında acil önlem çağrısı yaptı. Maliyeti 5 lira 50 kuruş olan sütü 4 lira 70 kuruşa satmanın sürdürülebilir olmadığını söyledi. inek kesimlerinin devam etmesi halinde yaz aylarında et ve süt bulmakta zorlanılacağına dikkat çekti.

maliyet süt
Tavuk etinin kilosu 12 liradan 34 liraya yükseldi

Tavuk etinin kilosu 12 liradan 34 liraya yükseldi

Akaryakıt, ayçiçek yağı, ekmek gibi ürünlere art arda gelen zamlar sonrası beyaz et de zamlardan nasibini aldı. Tavuk etinin kilosu 12 liradan 34 liraya yükseldi. Gelen zamlardan sonra Gaziantep’te bir tavuk dürüm 14-15 lira arasında satılmaya başlandı. Müşterilerin fiyat artışına tepki gösterdiğini söyleyen esnaf, zamları fiyatlara yansıtmadıklarında maliyetlere yetişemediklerini belirtti.

zam tavuk eti
Üretici isyanda: Beyaz et üretimini durdurdular

Üretici isyanda: Beyaz et üretimini durdurdular

Beyaz et üreticilerinin, sözleşme yapılması adına sanayi temsilcilerine verdiği süre 15 Ağustos'ta bitti. Yaklaşık 2500 üretici Ankara'da bir araya gelerek taleplerini açıkladı. Yeni kanatlı hayvan üretimini durdurduğunu açıklayan üreticiler, bir an önce sözleşme yapılmasını istedi.

erdoğan hükümet
Bakan Pakdemirli: ''Üreticimizin satamadığı kurbanlıkları ESK alacak''

Bakan Pakdemirli: ''Üreticimizin satamadığı kurbanlıkları ESK alacak''

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerin mağdur edilmeyeceğini belirterek, elde kalan hayvanları Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) alacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı süt
Meclis Tarım ve Köyişleri Komisyonu'ndan Kurban Bayramı açıklaması

Meclis Tarım ve Köyişleri Komisyonu'ndan Kurban Bayramı açıklaması

Kurban Bayramı yaklaşırken Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'ndan açıklama geldi. Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, Kurban Bayramı için canlı hayvan ithalatına ihtiyaç olmadığını açıkladı.

türkiye ak parti
Ramazan'da ete zam gelir mi?

Ramazan'da ete zam gelir mi?

Ramazan'da ete zam yok. Açıklama Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı’dan geldi. Yardımcı, Ramazan ayında kırmızı ete zam yapılmayacağını, tavukta da fiyat artışı beklemediklerini söyledi.

türkiye ekonomi
Mutfağa et zor giriyor

Mutfağa et zor giriyor

Bu sene fiyatı düşmeyen balık vatandaşın evine giremedi. Tavuk ve et fiyatları da balıktan farksız. Bütün tavuk 40 liradan kuşbaşı ise 80 liradan satılıyor. Çoğu vatandaşın evine ayda sadece bir kere et giriyor.

fiyat vatandaş
Şanlıurfalıların tescilli lezzeti: Tirit

Şanlıurfalıların tescilli lezzeti: Tirit

Tirit Sanlıurfa'da kahvaltıların vazgeçilmezi bir yemek. Hatta Tirit'in türküsü bile var. Tirit yaklaşık 12 saat pişiyor. Et yoğurt sarımsak bu yemeğin ana malzemesi ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Şanlıurfa'da çok tercih edilen yemeklerin başında Tirit'i Urfalı şef Faruk Akkaş anlatıyor.

Sofra kahvaltı
Dört kişilik ailenin aylık mutfak masrafı açıklandı

Dört kişilik ailenin aylık mutfak masrafı açıklandı

Birleşik Metal İş Sendikası Araştırma Merkezi'nin (Bisam) hesaplamalarına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı 2 bin 681 TL'ye yükseldi.

çocuk ekmek
Şanlıurfa'nın meşhur soğan kebabına ilgi arttı

Şanlıurfa'nın meşhur soğan kebabına ilgi arttı

Şanlıurfa denince akla ilk olarak kebapları ve acı biberi gelir. Ancak Şanlıurfa'nın lezzetleri sayılamayacak kadar çoktur. Bunların en güzel örneklerinden biri de ''Soğan kebabı''. Soğan kebabı 2018 yılında coğrafi işaret belgesi de aldı.

şanlıurfa soğan kebabı
Sofraların asırlık lezzeti: Kurutulmuş et

Sofraların asırlık lezzeti: Kurutulmuş et

Konya'nın yüksek rakımlı ilçesi Taşkent'te, atalardan miras yöresel lezzet kurutulmuş et, sofraların baş tacı olmayı sürdürüyor. Yüzyıllardır aynı yöntemle kurutulan etler, genellikle pişen her yemeğe katılıyor ve farklı bir aroma veriyor.

Konya taşkent