Rize’de dondurmacılık yapan esnaf, yakın tarihte vefat eden babasının vasiyetini yerine getirerek Fatiha okuyan her çocuğa bedava dondurma veriyor. Fatiha suresini bilmeyen çocuklar ise ezberleme sözü vererek yine dondurmalarını alabiliyor.
Unilever firmasına ait olan Algida dondurmada skandal LGBT ambalajı ülkelerde yasaklandı. Çocukların da kolaylıkla marketlerde ulaştığı Algida markasının dondurma kabında LGBT teması tepkilere neden oldu. İşte LGBT temalı Algida dondurma satışını durduran ülkeler...
El dokuması halıları ve gül üretimiyle ünü dünyaya yayılan Isparta, uluslararası dondurma tekellerine karşı yerli, milli ve doğal dondurmasıyla da öne çıkıyor. Yörenin sütü doğal salep ile buluşuyor. Anadolu’nun meyveleri ve yörenin değerleriyle harmanlanıyor. Ortaya 60 çeşidin yarattığı lezzet şöleni çıkıyor.
Batman'da seyyar satıcılık yapan Yahya Ezer, 2004 yılında devlet desteğiyle dondurma fabrikası kurdu. Şimdilerde günlük 50 ton dondurma üreten Ezer, 350 kişiyi de iş sahibi yaptı.
Kızartması, haşlaması, kumpiri ve daha birçok şekli ile patates sofralarımızın vazgeçilmezi. Patatesin yeni bir lezzeti de Niğde'de üretildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda patates dondurması yapıldı. Peki bu dondurmanın diğerlerinden farkı ne? Nasıl yapılıyor?
Yaz aylarının sıcak geçtiği Iğdır'da dondurmacılık yapan bir esnaf, manda sütünden dondurma üretmeye başladı. Şimdilerde durmaksızın çalıyor. Serinlemek isteyen tüketicilerin yoğun talebine yetişemiyor.
Şok zincir marketler, 25 lira ve üzeri alışverişlerde geçerli olacak şekilde indirim yaptı. 33 yıkamalık 2310 ML Tursil jel deterjan 17 liraya, Golf Maraşım dondurma çeşitleri 9 liraya satın alınabilecek
Dondurmanın başkenti Kahramanmaraş’ta dev dondurma rekoru kırıldı. 2 ton ağırlığındaki dünyanın en büyük külahta dondurması viçle kaldırılarak Guinness’e(Gines'e) girmeyi başardı.
"2. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali" kapsamında Adıyaman'da 1 ton dondurma dağıtıldı.
HAVA sıcaklıklarının ülke genelinde normalin 6-7 derece üzerine çıkarak 35 ile 45 derece aralığında seyretmesi sebebiyle dondurma satışlarında adeta patlama yaşandı. Geçmiş yıllarda kişi başı 4 litre dondurma tüketimi gerçekleşirken son dönemde bu tüketimin özellikle yaz aylarında 6 litreyi bulduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yıl itibariyle ülke genelinde en az 400 bin ton dondurma tüketimi yapılmasını bekliyoruz. Sıcakların yüksekliği ile esnafımızın dondurma satışlarında bereketli bir artış var” dedi.
Süt, şeker, salep ve meyan kökü kullanılarak hazırlanan, 150 yıllık geçmişe sahip Görele dondurmasını 65 yıldır yapan Fatma Avcı, bu işin en yaşlı ustaları arasında yer alıyor.
Acısıyla ünlü Şanlıurfa’da, dondurmacılar isotlu dondurma ikramına başladı.