İstanbul başta olmak üzere Türkiye kıyılarında görülüyorlar. Denizanalarının gizemli tarihini araştırdık. Gelin su altındaki eşsiz bir serüvene birlikte şahit olalım.
Çanakkale Boğazı'nda son bir yıldır sayıları artan pusula denizanaları tehlike saçıyor. Zehirli pusula denizanaları balık popülasyonu da olumsuz yönde etkilerken uzmanlar pusula denizanasının insan sağlığı için tehlike yarattığını belirterek temas edilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.
Marmara Denizi'nin Tekirdağ kıyılarında denizanası istilası yaşandı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Şirin, denizanalarına kesinlikle dokunulmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.
Marmara Denizi'ndeki kirlilik nedeniyle İstanbul Boğazı denizanalarının istilasına uğradı. Boğazın kıyı şeridi beyaza büründü. Uzmanlar müsilaj sorununun yanı sıra deniz analarının da bir tehdit oluşturduğunu acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. Öte yandan deniz salyası olarak ta bilinen müsilaj Marmara Denizinin birçok yerinde görülmeye devam ediyor.
Kış olmasına rağmen tuzlu sulardaki denizanası sayısının artışı ne anlama geliyor? Kızıldeniz ve Süveyş kanalından Türkiye'ye gelen zehirli tropik balıklar ne kadar tehlikeli? Bu sorulara yanıt Profesör Doktor Melek İşinibilir Okyar'dan geldi.
İzmir'de havaların ısınmasıyla birlikte Birinci Kordon kıyıları, denizanalarının istilasına uğradı.
"Körfezde her 2 metrede bir denizanası bulunduğu gözlemlenmiştir. Tedbir alınmadığı takdirde balıkçılık faaliyetleri ve turistik aktiviteler olumsuz şekilde etkilenecektir"
Denizanasında bulunan bir gen, koyunlara transfer edildi. Doğan 5 yavrudan biri tıpkı deniz canlıları gibi floresan ışığında yeşil renk aldı. Yöntem, önümüzdeki dönemde ilaç üretiminde kullanılacak