DEDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta elektirk kesinti yapacak. DEDAŞ, kesintilerin borçların ödenmemesi nedeniyle yapılacağını açıkladı.
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ), ortalama yaşı 30 yıl olan elektrik şebekesinin iyileştirilmesi için bakım ve yatırımlara devam ediyor.
DEDAŞ yetkilileri, elektirik kesintileri nedeniyle sık sık karayolunu trafiğe kapatan Mardinli çiftçilerle görüştü. Çiftçiler DEDAŞ yetkililerine şirketin devlete devretmeleri tavsiyesinde bulundu.
Mardin'de, aylardır DEDAŞ protestoları yükseliyor. Peki, binlerce insan neden sokaklara çıkıyor, yol kapatıyor? Bunları birinci ağızdan öğrenmek için Mardin'e gittik. İşte çifçilerin Ulusal Kanal'a ekibine anlattıkları gerçekler...
Şanlıurfa'da yaşanan elektrik kesintisi yurttaşların tepkisine neden oldu. Aylardır kimsenin çözüm bulmadığını söyleyen yurttaşlar, DEDAŞ binasına girmek istedi. Polisin müdahale ettiği eylemde olaylar çıktı.
Özelleştikten sonra sık sık elektrik kesintileriyle gündeme gelen DEDAŞ, Şanlıurfalı çiftçiler tarafından protesto edildi. Elektrikleri keseceğini duyuran DEDAŞ'a bölge halkı tepki gösterdi. Yolu trafiğe kapatan çiftçilere polis, gaz bombasıyla müdahale etti.
Mardin'in Midyat ilçesinde yurttaşlar yine elektrik kesintileri nedeniyle mağdur oldu. Özelleştikten sonra sık sık elektirik kesintileriyle gündeme gelen DEDAŞ, yurttaşların tepkisine neden oldu. Yüzlerce kişi DEDAŞ binasına saldırdı. Polis halka biber gazı kullandı.
DEDAŞ ile bölge köylüleri arasında gerginlik sürüyor. Elektriğin pahalı olduğunu söyleyen köylüler elektriğin birim fiyatında indirim yapılmasını istedi.
Güneydoğu yine karanlık altında kaldı. Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt... Esnaf ve yurttaşlar isyan etti. Çünkü elektirik kesintileri yaklaşık bir yıldır sürüyor. 2013 yılında özelleşen DEDAŞ yurttaşları perişan etti.
DEDAŞ'ın tarım destekleme primlerine el koyduğu köylünün isyanı gün geçtikçe artıyor. Köylü mağduriyetinin giderilmesi içi bu kez Mardin-Diyarbakır yolunu trafiğe kapattı, ardından valiliğe yürüdü.
Cizre'de elektrik arızaları bir süre giderilemeyecek. Çünkü DEDAŞ arıza bakım onarım servisinde çalışan 32 işçiye maaşları ödenmedi, işçiler de süresiz iş bıraktı.
Ağrı'da 35 DEDAŞ işçisi, işlerine geri dönebilmek için açlık grevine başladı. Emekçiler grevi, işgal ettikleri kurum binasında sürdürüyor. Eğer işe alınmazlarsa bu grev büyüyeceğe benziyor...