Bilim

Tarihin en ünlü bilimsel tartışmaları: Isaac Newton, Tesla, Edison, Leibniz, Charles Darwin, Westinghouse, Alfred Lothar Wegener

Tarihin en ünlü 5 bilimsel tartışması

Bilim insanlarının çalışmaları ve öngörüleriyle şekillenen bilim dünyası, tarihin her döneminde gelişimi ve ilerlemeyi esas almıştır. Ayrıca bilim insanlarının arasındaki büyük tartışmalar, bilimsel ilerlemeye oldukça katkı sağlamıştır. İşte tarihin en ünlü 5 bilimsel tartışması...

Tesla isaac newton
NASA açıkladı: Uranüs'ün 4 uydusu için okyanusların muhtemel olduğunu söylüyor

Uranüs'ün uydularındaki okyanuslar

Hem Jüpiter'in uydusu Europa'nın hem de Satürn'ün uydusu Enceladus'un dış buzlu kabuklarının altında sıvı su okyanuslarına sahip olduğu düşünülüyor. Neptün'ün en büyük uydusu Triton'un da bir yeraltı okyanusu olabilir. 

uzay NASA
Satürn'ün uydusu Enceladus'ta yaşam için yapı taşı bulundu

Enceladus'ta yaşam için yapı taşı bulundu

Uluslararası bilim adamlarından oluşan bir ekip, NASA'nın Cassini misyonu tarafından toplanan verileri kullanarak, Enceladus'tan uzaya fırlatılan tuz bakımından zengin buz taneciklerinin içinde, yaşam için gerekli bir kimyasal element olan fosforu keşfetti.

BİLİM TEKNOLOJİ uzay
Google'ın yapay zekalı fotoğraf editörü nedir?

Google'ın yapay zekalı fotoğraf editörü nedir?

Teknoloji her geçen gün gelişmekte hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Eskiden bir fotoğrafı düzenlemek çok zamanımızı alsa da şuan ki zamanda birkaç dakika belki birkaç saniyede istediğimiz hale getirebiliyoruz. Peki Google fotoğraf editörü ile tanış mıydınız? Gelin hep birlikte bakalım.

BİLİM TEKNOLOJİ editör
İsviçreli bilim insanları Ryugu asteroidi örneklerini Dünya'da suyun oluşumunu anlamak için kullanacak

Dünya'da suyun oluşumunu anlamak için kullanacak

İsviçreli bilim insanları, Dünya'da suyun nasıl oluştuğunu keşfetmek için Ryugu asteroidinden faydalanacak.

uzay NASA
Neden Mars'ta her noktanın ismi var? - Marstaki isimler

Neden Mars'ta her noktanın ismi var?

Mars haritaları, Dünya'daki yerleri, kaşifleri ve hatta çizgi film karakterlerini tanıyan lakaplarla doludur. NASA'nın Perseverance gezgini şu anda Mars'ın Belva Krateri'nin kenarı boyunca kaya çıkıntılarını araştırıyor

uzay NASA
Haziran 2023 görülebilir gezegenler

Haziran 2023 görülebilir gezegenler

Gökyüzüne baktığımızda gözümüze çarpan birşeyler olmuştur. Kimi yıldızlar daha parlak kimileri de gruplar halinde dizilmiştir. Gökyüzüne baktığımızda yıldızların arasına saklanmış gezegenler var ve bunlar aslında kendilerini çok belli ediyorlar. Gelin hep birlikte tanıyalım...

BİLİM TEKNOLOJİ Evren
Taurin takviyesinin hayvanlarda etkisi

Taurin takviyesinin hayvanlarda etkisi

Bilim insanları, hem insan vücudunda doğal olarak üretilen hem de et veya balık gibi protein içeren gıdalarda bulunan "taurin" amino asidinin maymun ve farelerde ömrü uzattığını tespit ettiklerini açıkladı.

hayvan
Yakın zamanda nesli tükenmiş hayvanlar

Yakın zamanda nesli tükenmiş 11 hayvan

Bilim adamları, 21. yüzyılın başından beri sayısız yeni hayvan türünü belgelemiş olsa da, birçoğunun nesli tükendi. Öncülük ettiğimiz çığır açan araştırma ve koruma çabalarına rağmen, insanlar yok olmaya yaygın bir şekilde katkıda bulunuyor.

hayvan nesli tükenen hayvanlar
Hong Kong'da yeni bir kutu denizanası türü keşfedildi

Hong Kong'da yeni bir kutu denizanası türü keşfedildi

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde yeni bir kutu denizanası türü bulundu. Bilim adamları deniz anasından örnekler alarak koruma alanına götürdü.

Hong Kong deniz anası
Dünyanın en uzun ömürlü 10 hayvanı

Dünyanın en uzun ömürlü 10 hayvanı

İnsanların neredeyse iki katı kadar uzun yaşayan pek çok hayvan olduğunu biliyor muydunuz? Şaşırtıcı bir şekilde, bu hayvanlardan bazıları soğuk kutup bölgelerinde bulunur. Bilim adamları, soğuk suların metabolizmalarını yavaşlatarak daha uzun yaşayabileceğini söylüyor.

dünya hayvan
Antik virüsün kalıntıları insanlarda kas hastalıkları

Antik virüsün kalıntıları insanlarda ALS'yi besleyebilir!

Her yıl 5.000'den fazla kişiye, beyindeki ve omurilikteki sinir hücrelerine saldıran ve yavaş yavaş insanların konuşma, hareket etme, yemek yeme ve nefes alma yeteneklerini çalan ölümcül, nörodejeneratif bir hastalık olan ALS teşhisi konuyor. Bugüne kadar, tedavisi yoktu.

sağlık genetik