Bilim

150 Milyon yıllık dünyanın en eski mide taşı bulundu!

Dünyanın en eski mide taşı

Baharatlı bulgu, hangi hayvandan geldiği bilinmese de, bu mide yumrularının bilinen aralığını yaklaşık 59 milyon yıl geriye itiyor. 150 Milyon yıllık dünyanın en eski mide taşları, ilk insanlar hakkında fikir sahibi olmamıza yardımcı oluyor!

BİLİM TEKNOLOJİ mide
Ay kaç yaşında? Ay'ın karanlık kısımları sanıldığından 200 milyon yıl daha eski!

Ay kaç yaşında?

Uluslararası bir gökbilimciler ekibi, Ay'ın yüzeyinin yaşıyla ilgili birbiriyle çelişen tahminlerin sonunda birbiriyle aynı fikirde olmasını sağlamanın bir yolunu buldu.

BİLİM TEKNOLOJİ uzay
İlk yıldızlar nasıl oluştu? Evrenin detayları ortaya çıktı!

İlk yıldızlar nasıl oluştu?

İlk yıldız nasıl oluştu? Sorununa bilim insanlarından şok edici açıklamalar yapıldı. Son gözlemlere göre evrenin yaşı hakkında detayları açıklayan bilim insanları, uzay hakkında meraklı insanlara ışık tutuyor. Haberi sizin için derledik.

uzay NASA
Deniz kaplumbağaları dinozorlar kadar eskidir! Deniz kaplumbağaları için ne yapabiliriz?

Deniz kaplumbağaları için ne yapabiliriz?

Deniz kaplumbağaları dinozorlar kadar yaşlılar! Deniz kaplumbağalarının birçok türü olmasıyla birlikte ülkemizde de varlığını sürdüren caretta caretta biliriz. Peki, neden deniz kaplumbağalarının nesli tehlike altında? Deniz kaplumbağaları için ne yapabiliriz? Haberi sizin için derledik.

Deniz Kaplumbağaları dinazor
Einstein'ın özel görelilik kuramı doğru mu? Sidney Üniversitesi uzayda uzak galaksileri gözlemledi!

Einstein'ın özel görelilik kuramı doğru mu?

Einstein'ın özel görelilik kuramı hakkında, Sidney Üniversitesi tarafından uzak galaksilere yapılan gözlemler açıklıyor. Einstein'ın özel görelilik kuramı hakkında merak ettiğiniz her şey hakkında yeni ipuçları yakalayan Sidney Üniversitesi, yeni veriler ile birlikte açıklıyor.

BİLİM TEKNOLOJİ Albert Einstein
Mars'ta hayat bulduk mu! Mars'taki hayatı yok mu ettik?

Mars'taki hayatı yok mu ettik?

Mars'ta hayat var mı? Mars'ta hayat bulduk ve onu insan hatası yüzünden yok mu ettik? Bilim insanları açıklıyor!

BİLİM TEKNOLOJİ mars
Bir gün neden 24 saattir? Eskiden bir günün 20 saat olduğu açıklandı!

Bir gün neden 24 saattir?

Bir gün neden 24 saattir? Hiç düşündük mü? Günler kısalıyor veya uzuyor olabilir mi? Dünya'nın hızı değişti mi? Eskiden bir gün kaç saatti? Bu soruları hiç merak ettik mi? Toronto üniversitesi bilim insanları açıkladı. Sizin için araştırdık.

BİLİM TEKNOLOJİ dünya
NASA'dan dev adım! Uzay'da sanal ortama geçiliyor

NASA uzayda sanal görüntüye geçiyor!

NASA dev adım attı. Uzay yarışı devam ederken, Nasa yeni adımlar atmaya devam ediyor. Nasa, uzayda sanal ortama geçmeyi planlıyor.

BİLİM TEKNOLOJİ uzay
Çin'den uzayda dev keşif! Çin'in dev radyo teleskobu keşfetti

Çin'den uzayda dev keşif

Çin'in Beşyüz Metre Aralıklı Küre Teleskobu'nun (FAST), "ikili pulsar" adı verilen birbiri etrafında dönerek yüksek manyetizma yayan nötron yıldızları arasındaki bilinen en hızlı yörünge hareketini tespit ettiği bildirildi.

BİLİM TEKNOLOJİ keşif
Yer altı suyunu fazla pompaladıklarını bilim insanları itiraf etti: Dünya'nın dönüşü değişti!

Dünya'nın dönüşünü değişti

İklimler değişmiş gibi gelebilir kimilerimize. Bilim insanları insanları açıkladı: İnsan nüfusu arttığı ve yeraltı kaynaklarını fazla pompaladığı için Dünya'nın dönüş hızı değişti! Dünya'ya etkileri neler? Bizi gelecekte ne bekliyor açıkladılar.

dünya yeraltı suyu
NASA Dalgalanan düzensiz bir Gökadayı yakaladı

Dalgalanan düzensiz bir Gökada yakalandı

NASA/ESA Hubble Uzay Teleskobu en son gözlemlerinde düzensiz bir galaksi gökadayı yakaladı. Her geçen gün yeni gelişmeler ve yeni görüntüler gelmeye devam eden uzay hakkında öğreneceğimiz daha çok şey var.

BİLİM TEKNOLOJİ uzay
Nasa ilk kez birlikte görüntülendi: Kara delik ve jeti'nin inanılmaz görüntüsü

Kara delik ve jeti

İlk olarak 2019'da yayınlanan bu gizemli nesnelerin ilk doğrudan görüntüleri de dahil olmak üzere kara deliklerin inanılmaz görüntülerini görüldü. Şimdi gökbilimciler bir ilki daha elde ettiler: 

uzay NASA