BİLİM TEKNOLOJİ

Keşfedilen Ötegezegenlerde yaşam için nelere ihtiyaç vardır?

Yaşam için neye ihtiyaç vardır?

Dünya kafasını uzaya takmış durumda. Her gün uzayda yeni keşifler yapılıyor, yeni haberler alıyoruz. Dünya'ya benzeyen bir çok ötegezegen keşfedildi. Peki, Dünya'daki yaşam olması için keşfedilen gezegenlerde neye ihtiyaç var.

Bilim uzay
Çin yapay zeka teknolojisine yeni kuralları getirdi!

Çin'den yapay zeka

Çin, ChatGPT benzeri yapay zeka tabanlı teknolojilerin kontrolünü sağlamayı amaçlayan kurallar içeren yeni geçici önlemlerin yürürlüğe gireceğini duyurdu.

teknoloji Bilim
Nasa uyardı: Yüzyılın en sıcak ayları yaşanıyor!

Yüzyılın en sıcak ayları yaşanıyor!

NASA'nın küresel sıcaklık analizi olan GISTEMP, yüzyılın en sıcak Haziran ayı yaşandıktan, Temmuz ayında da artışını gösteriyor. Nasa'nın verilerine göre yüzyılın en sıcak aylarını yaşıyoruz.

Bilim NASA
Çin Ay'a insan göndermeyi planlıyor

Çin Ay'a insan göndermeyi planlıyor

Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA), 2030 yılına kadar Ay'a insan göndermeyi hedeflediklerini açıkladı.

Bilim insan
Karanlık yıldızlar nedir? Karanlık yıldızlar hakkında ilk kanıt bulundu!

Karanlık yıldızlar nedir?

İlk yıldızların nükleer füzyonla değil karanlık madde ısıtmasıyla güçlendiği fikri 16 yıl önce ortaya atılmıştı ama bu ilk kanıt olabilir.

Bilim uzay
Dünyanın en eski buzulları Afrika'da bulundu!

Dünyanın en eski buzulları Afrika'da!

Dünyanın keşfedilen en eski buzullarının ilk kanıtı Güney Afrika'nın altın yataklarında bulundu. Son derece iyi korunmuş buzul birikintileri, dünyanın en büyük altın yataklarının altında uzanıyor ve erken Dünya'nın çevresel koşullarına dair ikna edici kanıtlar sağlıyor.

Bilim afrika
Yaşam olasılığına dahil dev keşif!

Yaşam olasılığına dahil dev keşif!

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars'ın yüzeyinde gezegende yaşam olasılığına işaret sayılan organik moleküller buldu.

teknoloji uzay
Yaratılış Sütunlarının görüntüleri yakalandı!

Yaratılış Sütunlarının görüntüleri yakalandı!

James Webb Uzay Teleskobu, Dünya'ya yaklaşık 6 bin 500 ışık yılı uzaklıktaki "Yaratılış Sütunlarının" yeni ve daha detaylı kızılötesi görüntüsünü yakaladı.

Bilim uzay
Ay'ın yüzeyinde ısı yayan gizemli kütle keşfedildi!

Ay'daki ısı yayan gizemli kütle!

Bilim insanları, uzay hakkında keşifler yapmaya devam ettikçe, uzaya merakı olan insanları aydınlatmaya devam ediyor. Ay'da yapılan en son keşiflerde bilim insanları Ay'ın yüzeyinde ısı yayan gizemli bir kütleyi keşfetti!

Bilim uzay
150 Milyon yıllık dünyanın en eski mide taşı bulundu!

Dünyanın en eski mide taşı

Baharatlı bulgu, hangi hayvandan geldiği bilinmese de, bu mide yumrularının bilinen aralığını yaklaşık 59 milyon yıl geriye itiyor. 150 Milyon yıllık dünyanın en eski mide taşları, ilk insanlar hakkında fikir sahibi olmamıza yardımcı oluyor!

Bilim mide
Ay kaç yaşında? Ay'ın karanlık kısımları sanıldığından 200 milyon yıl daha eski!

Ay kaç yaşında?

Uluslararası bir gökbilimciler ekibi, Ay'ın yüzeyinin yaşıyla ilgili birbiriyle çelişen tahminlerin sonunda birbiriyle aynı fikirde olmasını sağlamanın bir yolunu buldu.

Bilim uzay
Mars'taki oluklar suyun habercisi olabilir!

Mars'taki oluklar suyun habercisi olabilir!

On yıllardır, Mars kraterlerinin yamaçlarındaki oluklar bilim adamlarının ilgisini çekmiştir. Yeryüzündeki Antarktika'daki buzulların eriyen buzlarından oluşan oluklara benziyorlar. Mars'ta da aynı mı? 

mars uzaylılar