Havaların ısınmasıyla birlikte, Çıldır Gölü'ndeki buzda balık avcılığı sezonu da sona erdi. Balıkçılar, buzların yavaş yavaş erimesi sebebiyle son ağlarını gölden çekti
Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karakaş, havaların soğuduğunu ve balığın en lezzetli olduğu ayların başladığını belirterek, "Hamsinin kulağına kar suyu kaçması olayı budur." dedi.
Türkiye'de kişi başı balık tüketimi 7,6 kilograma ulaşırken, en çok balık kişi başı yıllık 25 kilogramla Karadeniz Bölgesi'nde tüketiliyor.
Havaların soğumasıyla balıkçıların ağlarına bol miktarda takılmaya başlayan çinekop vatandaşların ilk tercihi oldu.
Türkiye'den 1 Eylül-1 Kasım döneminde 16 ülkeye yapılan 342 tonluk hamsi ihracatından 1 milyon 693 bin 733 dolar gelir elde edildi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin toplam protein üretiminde bir eksiği olmadığını belirterek, "Et yerine balık, tavuk, hindi, yesek bu iş çözülecek." dedi.
Samsun, Ordu, Giresun ve Sinop'ta eş zamanlı yapılan denetimlerde boy yasağına uymayan 4 ton 632 kilogram istavrit, 970 kilogram lüfer, 156 kilogram barbun ve 84 kilogram mezgite el konuldu.
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde balıkçılar, hamsi avına çıkmak için ağlarını onarıyor, teknelerinin bakımını yapıyor.
Karadenizli balıkçılar, av sezonunun başladığı 1 Eylül'den bu yana bol miktarda avlanan palamudun ardından, ağlara takılmaya başlayan hamsiden de umutlu.
Samsun'un Havza ilçesinde bir balıkçı tarafından satın alınan 320 kilogram ağırlığındaki orkinos, tezgahın önünde traktörün arkasına takılan aparata asılarak sergilendi.
Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından palamuttan sonra balıkçıların ağlarına takılmaya başlayan çinekop, kilogramı 40 liradan tezgahları dolduruyor