bal

“Ayçiçeği balı“nda kalite, eğitimlerle arttı

“Ayçiçeği balı“nda kalite, eğitimlerle arttı

Türkiye'nin ayçiçeği balı üretiminde önemli bir paya sahip Aksaray'da, alanında uzman akademisyenlerce yetiştiricilere verilen eğitimler sayesinde, balda hem kalite hem de üretimde önemli oranda artış sağlandı

Aksaray eğitim
Ordu'da Nijerli arıcılara eğitim verildi

Ordu'da Nijerli arıcılara eğitim verildi

Vali Balkanlıoğlu: "Nijer'den gelen heyet, Türkiye'de tek olan Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsünde arı üretimi ile arıcılık faaliyetlerini geliştirme konularında bir hafta süren eğitim aldı"

ordu eğitim
Bal arılarının yayla yolculuğu

Bal arılarının yayla yolculuğu

Türkiye'de Akdeniz ve Ege Bölgelerini kışlak olarak kullanan arıcılar, havaların ısınmasıyla bal arılarını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki yaylalara çıkarmaya başladı

antalya batman
Arı'ya 'bal gibi' ıslah

Arı'ya 'bal gibi' ıslah

Ege arısı Eşek Adası'nda ıslah ediliyor. Bu çalışma sayesinde daha güçlü bir popülasyon oluşturuluyor. Hem de bal verimi artıyor.

ege Eşek Adası
Bal üreticileri satışta zorlanıyor

Bal üreticileri satışta zorlanıyor

Güneydoğu’daki arıcılar piyasadaki glikozlu ballar nedeniyle zor günler yaşıyor. Glikozlu balların tehlike saçtığına değinen bal üreticileri, tüccarın ucuz olduğu için glikozlu balı tercih ettiğini söylüyor. Arıcılar, doğal balı satamamaktan şikayetçi

güneydoğu
Arıcılar bahar mesaisinde

Arıcılar bahar mesaisinde

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde uzun geçen kış mevsiminin ardından havaların ısınmasıyla arıcıların bahar mesaisi başladı.

kars arıcı
Yaylalardan gelen doğal lezzet: Karakovanda bal

Yaylalardan gelen doğal lezzet: Karakovanda bal

Erzincan’da, Zikrettin Karakaş ve babası Selahattin Karakaş, modern kovanlara inat söğüt dallarıyla ördükleri sepetlerin etrafını saman karıştırılan hayvan dışkısıyla sıvayarak yaptıkları geleneksel sepet kovanlarla yaylalarda organik bal üretiyor.

Erzincan
Siirt'te bal analiz laboratuvarı kurulacak

Siirt'te bal analiz laboratuvarı kurulacak

Siirt Üniversitesinin Dicle Kalkınma Ajansının desteğiyle kuracağı laboratuvarda, yörede üretilen balın kalitesi ve sahte ürünler tespit edilecek

Canan Karatay'dan kritik uyarı

Canan Karatay'dan kritik uyarı

Canan Karatay, "Ekmek yediğiniz zaman sağladığı enerji saman alevinin verdiği enerji gibidir. Çok çabuk söner ve çok çabuk acıkırsınız. Onun için 'Ben doyamıyorum' ya da 'Ben ekmek yemeden duramıyorum' oluyorsunuz. Bütün unlu gıdalar kan şekeri olarak vücutta müdahale görür, karaciğerinizi yağlandırır ve hastalıkların temeli atılır. Siz sanmayın ki kepek ekmeği ayrı, buğday ekmeği ayrı. Vücut bunları şeker olarak algılıyor, bizim algılamamız önemli değil" dedi.

ekmek tüyap
Burdur Arı Yetiştiricileri Birliği'nden örnek proje

Burdur Arı Yetiştiricileri Birliği'nden örnek proje

Balın faydaları saymak ile bitmez. Özellikle de bal çocukların gelişimde faydalı. Burdur Arı Yetiştiricileri Birliği, anasınıfı öğrencilerine bal dağıtarak önemli bir projeyi hayata geçirdi.

balın faydaları
Bu illerden 'Bal' akıyor

Bu illerden 'Bal' akıyor

Türkiye’de bal üretimi 2015 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 4 oranında artarak 107 bin 665 tona yükseldi. En ballı iller ise Ordu, Muğla ve Adana oldu.

üretim
Nevşehir Spor 18 futbolcu ile anlaştı

Nevşehir Spor 18 futbolcu ile anlaştı

Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Nevşehir Spor yeni sezon öncesinde 18 futbolcu ile anlaştı.

Lig futbol