Bayram öncesi her gün tonlarca Gaziantep’in ünlü baklavası Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına ulaştırılmak üzere yola çıkarken arife günü baklavacıların Gaziantep’ten yaklaşık 40 ton baklavayı farklı illere gönderileceğini açıklayan Fıstıkzade Genel Koordinatörü Vedat Diri “Gaziantep’teki bütün baklavacılar 24 saat üretim yapıyor” dedi.
Baklava üreticileri, Türkiye'de günlük 950 ton olan baklava üretiminin Ramazan Bayramında 2 kat artışla 2 bin tona ulaşmasını bekliyor.
Ramazan Bayramı yaklaşırken, vatandaşlara ucuz ve kalitesiz tatlılara rağbet edilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantepli ünlü baklavacılarla yaptığı çalışma sonucunda, baklavanın ulusal üretim standardını belirledi.