ABD'de üretim tesisinde bileşenleri karıştırılan 15 milyon doz aşı çöpe gitti. Salgından en fazla ölümlerin yaşandığı ülkede, ilaç firması Johnson&Johnson'ın bileşenleri AstraZeneca aşısının bileşenleriyle karıştı. İnsan hatasına ilişkin soruşturma başlatıldı.
Türkiye'nin salgınla mücadele doğrultusunda Bosna Hersek'e hibe ettiği 30 bin doz Sinovac aşısı adresine ulaştı.
Hindistan, Oxford-AstraZeneca'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının ihracatını, artan vakalar nedeniyle aşıların ülke içinde kullanımına ihtiyaç duyulması nedeniyle, geçici olarak durdurma kararı aldı.
Avrupa Birliği, tedarik sorunları nedeniyle ocak ayı sonunda uygulanmaya başlanan ve Kovid-19 aşısı ihracatını izne tabi tutan mekanizmanın yönetmeliğine "mütekabiliyet ve orantılılık" ilkelerini ekledi.
Küresel salgın ile mücadele devam ediyor. Brezilya'da koronavirüs nedeniyle rekor can kaybı yaşandı. Bir günde 3 bin 251 kişi yaşamını yitirdi. Nijerya'da ise iki koronavirüs aşısı geliştirildi.
Avrupa Birliği Komisyonu Sağlık ve Gıda Güvenliği Genel Müdürü Gallina, "Bu ihmal edilebilecek bir konu olmadığı için harekete geçmeyi planlıyoruz." dedi.
Macaristan, koronavirüse karşı geliştirilen CanSino ve Covishield aşılarına da onay verdi.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Oxford-AstraZeneca'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının, güvenli olduğunu ve kendisin de yarın bu aşıdan yaptıracağını söyledi.
DSÖ Avrupa Direktörü Kluge, Oxford-AstraZeneca aşısının faydalarının risklerinden daha fazla olduğunu, hayat kurtarmak için kullanımının devam etmesi gerektiğini söyledi.
Geçen şubat ayında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Pakistan'a 500 bin doz aşı hibe eden Çin, İslamabad yönetimine 500 bin doz aşı desteğinde daha bulundu.
Birçok Avrupa ülkesinin ardından Letonya da AstraZeneca aşısının kullanımını durdurdu.
Almanya'da Oxford Üniversitesi ile ilaç firması AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısının kullanımı, kanda pıhtılaşma riski bulunduğu gerekçesiyle geçici olarak durduruldu.