Macaristan'dan bir grup arkeolog kafayı Kanuni Sultan Süleyman'ın kalbine takmış durumda. Kanuni Sultan Süleyman, Zigetvar kuşatmasında, Macaristan'da vefat ettiği için kalbinin orada olduğunu düşünüyorlar. Önemli ipuçlarına ulaştıklarını iddia ettiler.
Peru'da 2 bin yıldan daha eski oymalar bulundu. Peru sahilinde bulunan oymalar, insanları, kedileri, yılanları, balinaları, kuşları ve diğer canlıları tasvir ediyor.
Nevşehir'de araştırma yapan arkeologlar, Çakıltepe mevkisinde, milattan önce 3 ila 2 bin yılları arasında tarihlendirilen Erken Tunç Devri'ne ait yerleşim yeri tespit etti.
Adıyaman'da kısa süre aralıklarla bulunan mozaikler, bilim dünyasında heyecan yarattı. Geçen hafta Gölbaşı ilçesinde çiftçiler tarafından bulunan ve 1500 yıllık olduğu tahmin edilen hayvan figürlerinin yer aldığı mozaiğin, erken Roma döneminden kalma olduğu anlaşıldı.
Dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Harran Örenyeri'nde, ziyaretçiler, oluşturulan özel alanda arkeologlar nezaretinde kazı çalışması yaparak adeta tarihin derinliklerine inmenin heyecanını yaşıyor.
Muğla Bodrum'daki Mumcular Barajı'nda yağışların azalmasıyla birlikte su düzeyinin 8 metreye kadar inmesi, baraj sularının altında kalan 3 asırlık Çömlekçi'nin eski yerleşim yerini gün yüzüne çıkardı.
Yozgat'ta 2008 yılından beri çalışma yürütülen Uşaklı Höyük'te, tapınak ve kale olduğu tahmin edilen tarihi iki yapı bulundu. Çalışmaya devam eden arkeologlar buluntuların, bölgenin çok önemli bir yerleşim yeri olduğunu, büyük bir şehir olduğunu gösterdiğine dikkat çekiyor.
ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Kuşçayır Köyü'nde muhtarlık tarafından köy odası yaptırılması için başlatılan inşaatın temel kazısında, eski döneme ait olduğu sanılan kuyu bulundu.
İngiliz, Türk ve Hollandalı arkeologlar Türkiye'de yaptıkları araştırmalarda şu ana kadar bulunmuş en eski işlenmiş taşa rastladı. Yeni bulguların, insanların Afrika'dan Avrupa ve Asya'ya göçünün tahmin edilenden çok daha öne başladığını gösterdiği belirtiliyor.