Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 3'üncü doz koronavirüs aşısı olan sağlık çalışanlarının antikor seviyelerini ölçtükleri bilimsel araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Çalışmanın 548 sağlık çalışanıyla yapıldığını belirten Prof. Dr. Hotar, "3'üncü doz aşı sonrası gerek Sinovac gerek Biontech olan sağlık çalışanlarının yüzde 100'ünde antikor düzeyinin arttığı ve yeterli düzeyde geliştiği saptanmıştır" dedi.
Muğla ormanları kesilip biçiliyor. Madencilere kurban edildi, ediliyor. Dağlar kevgire döndü. Dev oteller dikmek için yakıldı, yerleşime açmak için yok edildi. Derken PKK’nın kundakçı oğlanları yakmaya başladı. Kim olursa olsun cennet vatanı...
Biliyorsunuz haftaya damga vuran söz ekonominin şahlanışıydı. Son olarak Ticaret Bakanı Mehmet Muş da yaptığı açıklamada ülkemizin bu yıl yüzde 6 büyüyeceğini, işsizliğin azaldığını, tüm verilerin olumlu bir biçimde yukarı yönlü seyir izlediğini...
17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin üzerinden 22 yıl geçti. Ancak olası bir depreme vatandaşlar hala hazır değil. Yapılan bir araştırmaya göre vatandaşların yüzde 71,3’ü olası bir depreme karşı kendini hazırlıksız hissediyor. Daha önce deprem tecrübesi yaşayan katılımcıların yüzde 86'sının deprem çantası bile yok.
Amerikalı ve Norveçli bilim insanları tarafından Kovid-19 ile ilgili yeni bir araştırma yürütüldü. "Science Advances" dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, Kovid-19 gelecek yıllarda daha çok çocuklar arasında görülen bir hastalık olabilir.
Kovid-19 ile araştırmalar aşının önemini daha da artırıyor. İngiliz bilim insanları virüsü atlatanlara bir test yaptı. Kovid-19 geçirenler zeka testi çözmede hastalık geçirmeyenlere göre zorlandı. Kovid'i ağır geçirenlerde bilişsel kabiliyet kaybı da tespit edildi.
ABD'de yapılan bir araştırma, Dünya'ya 3,5 ila 2,5 milyar yıl önce her 15 milyon yılda bir, şehir büyüklüğünde asteroitlerin çarptığını ortaya koydu.
Sözde düşünce kuruluşu SETA’da dikkat çeken tasfiyeler yaşandı. Kurumdan 20 kişinin çıkarıldığı belirtilirken oluşumun kritik isimlerinden art arda istifa açıklamaları geldi.
Marmara Denizi'nin tehdit eden deniz salyası hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ve ODTÜ ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında Marmara Denizi'nin en dibinde deniz salyası araştırması yapıldı. Çıkan sonuçlar oldukça çarpıcı. Araştırmalar sonucunda deniz salyasının oksijeni 2 ila 3 saatte tükettiği bilimsel olarak kanıtlandı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları"nı açıkladı. Buna göre geçen yıl en yüksek gelir ''İstanbul'' bölgesinde kaydedildi. Gelir eşitsizliğinin ve göreli yoksulluk oranının en düşük olduğu bölge ise "Doğu Marmara" oldu.
Deniz salyasına ilişkin araştırmalar sürüyor. Erzincan'da yürütülen çalışmada salyada "mikroalg" florası tespit edildi. Çalışmalarda deniz salyasını oksijenize ederek sorunu ortadan kaldırma ve ayrıca kozmetik jel ya da krem elde edilmesi hedefleniyor.
Türkiye gaz ve kömür ihtalatını, yeni ulaşacağı güneş enerjisi kapasitesiyle sıfıra indirebilecek. Düşünce Kuruluşu Solar3GW tarafından hazırlanan raporda Türkiye'nin güneş enerjisindeki kurulu gücü 7 gigavatı aştı. Güneş enerjisi kapasitesinin artmaya devam etmesi durumunda ilerleyen yıllarda doğalgaz ithalatı da bitebilir.