Adaçayı yakma ritüeli sosyal medyada trend olmuş durumda ama bu uygulama Kızılderili inançlarına kadar uzanıyor ve neredeyse 4.000 yıllık bir tarihe sahip. Adaçayı yakma neye iyi geliyor ve adaçayı yakma ritüeli inancı nereden geliyor?
Tekirdağ'lı çiftçiler, son yıllarda alternatif ürün olarak yetiştirdikleri adaçayı hasadına başladı. Ganos Dağı'nın yüksek kesiminde yetiştirilen ve kolayca alıcı bulan ada çayı yılda 2 defa hasat ediliyor.
- Çekirdekli Ege pamuğunun kilogramı 2,05-2,06 liradan işlem gördü
- Çerezlik çiğ ay çekirdeğinin kilogramı 4,10 liradan işlem gördü
- Paketlenmiş çekirdeksiz kuru üzümün kilogramı 5,26 liradan işlem gördü
- Çekirdekli Ege pamuğunun kilogramı 2,19 liradan işlem gördü
- Çerezlik çiğ ay çekirdeğinin kilogramı 3,49-5,59 liradan işlem gördü