Ukrayna'dan kaç kişi Rusya'ya sığındı?

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı Ukrayna operasyona ilişkin Batı yanlısı dezenformasyonlar sürmekte. Rusya Müzakere Heyeti Başkanı ve Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mikhail Ulyanov yaptığı açıklamada, 2014'ten bu yana 2,5 milyon Ukraynalının Rusya'ya sığındığını ve Batılı yetkililerin bu durumu göz ardı ettiğini vurguladı.

Ukrayna'dan kaç kişi Rusya'ya sığındı?

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı Ukrayna operasyonu devam ediyor. Operasyona ilişkin Batı yanlısı dezenformasyonlar da sürmekte. Buna ilişkin olarak Rusya kanadından bir açıklama geldi.

Rusya Müzakere Heyeti Başkanı ve Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mikhail Ulyanov Twitter'dan yaptığı açıklamada, 2014'ten bu yana 2,5 milyon Ukraynalının Rusya'ya sığındığını ve Batılı yetkililerin bu durumu göz ardı ettiğini vurguladı:

- 2014'ten bu yana yaklaşık 2,5 milyon Ukraynalının Rusya'ya kaçtığını biliyor muydunuz? Batılı yetkililer ve kitle iletişim araçları onlara hiçbir zaman ilgi, sempati veya şefkat göstermedi. Bazen insani alanda bile siyasi mülahazalar hakimdir.

rusya Ukrayna nato batı