Bakan Kurum'dan Dünya Su Günü mesajı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle İstanbul’da düzenlenen etkinlikte konuştu. Kurum, yurt genelinde arıtma ve membran teknolojilerini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle İstanbul’da düzenlenen etkinlikte konuştu. Arıtılarak kullanılan atık su oranını yüzde 3,5'e çıkardıklarını belirten Kurum açıklamalarına şöyle devam etti:

- Atık sudan hidrolik enerji, arıtma çamurundan biyogaz elde ediyor ve vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Bugün, arıtılarak kullanılan atık suların oranını yüzde 3,5'e çıkardık. Şimdi atık su arıtma, biyolojik arıtma ve membran teknolojilerini daha da yaygınlaştırıyoruz. Bu oranı inşallah 2023 yılında yüzde 5'e, 2030 yılında ise yüzde 15'e çıkaracağız. Sulak alanlar ve ormanlar gibi suyumuzu doğal olarak toplayan, filtreleyen, depolayan ekosistemleri de korumak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu kapsamda, 2018 yılında ülkemizin yüzölçümünün yüzde 9'u seviyesinde olan korunan alan büyüklüğümüzü yüzde 11,9'a ulaştırdık.
istanbul dünya enerji mart