Metro ve Marmaray seferleri uzatıldı

İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Marmaray ve metro seferlerinin gece saat 02.00'ye kadar uzatıldığı duyuruldu.

Metro ve Marmaray seferleri uzatıldı

Günlerdir uyarılar yapılan kar yağışı İstanbul'da etkili olmaya başladı. Önlem olarak toplu taşıma seferlerinde saat değişiklikleri yapıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoğun kar yağışına ilişkin AKOM’da yaptığı açıklamada metro seferlerinin gece 2’ye kadar uzatıldığını duyurdu:

“Şu saat itibari ile en etkili yağışın yarın kar yağışı ile karşılaşacağız. Yarın gün boyu etkili bir kar yağışı söz konusu. Özellikle yetkili kurumların açıklamalarını takip etmelerini öneriyoruz. Araçla çıkılmaması, mümkün olduğu kadar toplu ulaşım kullanılmaması gerekiyor. Şu an trafik yoğunluğu yüzde 54. Kar yağışı ilerleyen saatlerde daha etkili olacak. Metro seferleri gece 2’ye kadar sürecek. İhtiyaç hallerinde İETT ek sefer koyacak.”

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ de, olumsuz hava koşulları nedeniyle Marmaray trenlerinin, bu gece saat 02.00'ye kadar vatandaşlara hizmet vereceğini bildirdi.

Şirketin Twitter hesabından, yolculara duyuru yapıldı.

Açıklamada, İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Marmaray trenlerinin, bu gece saat 02.00'ye kadar vatandaşlara hizmet vereceği belirtildi.

İstanbul Trafik istanbul türkiye kar twitter Devlet