''Ukrayna kanlı bir 'B planı' hazırladı''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Rus basınına verdiği demeçte, Rusya'nın Ukrayna harekatına ilişkin konuştu. avrov, Ukrayna yönetiminin kanlı bir 'B planı' hazırladıklarını öne sürdü.

''Ukrayna kanlı bir 'B planı' hazırladı''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyona ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Lavrov, Russia Today (RT) televizyonuna verdiği demeçte krizin Ukrayna'dan ziyade dünya düzeni ile ilgili olduğuna dikkat çekti:

- Durum Ukrayna’dan ziyade dünya düzeni ile ilgilidir. Biden yönetimindeki ABD, Avrupa'yı boyun eğdirme hedefi koydu ve onun Amerikan politikasına sorgusuz sualsiz bağlanmasını sağladı. Mevcut kriz, bir dönüm noktasıdır.

Sergey Lavrov'un açıklamaları şu şekilde:

- Şu anda temel eğilimlerden biri, son zamanlarda giderek daha aleni hale gelen, ABD'nin dünyayı yeniden tek kutuplu dünya yapma arzusudur. Bence Avrupa, bağımsızlığını koruma girişimlerini yüzde 99 durdurdu.

- Rusya artık sadece kendisine ve geriye kalan müttefiklerine güvenebilir. Rusya'nın Batılı partnerlerine güvenebileceği yanılsamanın tamamen yok olduğunu düşünüyorum. Bu, jeopolitika bağlamında Rusya için en önemli çıkarım.

''UKRAYNA KANLI BİR 'B PLANI' HAZIRLADI''

Lavrov, Ukrayna yönetiminin kanlı bir 'B planı' hazırladıklarını öne sürdü:

- Minsk anlaşmalarını uygulamayı beceremeyen Ukrayna, 'B planı' hazırladı. Bu planda, kaybedilen toprakların vahşice kan dökülerek, 8 yıl boyunca sivillere yapılanlar daha da tırmandırılarak ele geçirilmesi söz konusu.

Lavrov, Batı'nın amacının Rusya'nın dünya perdesindeki rolünü sıfıra indirmek olduğunu belirtti:

- Şu anda Ukrayna'da gördüğümüz şey, Batı'nın stratejik rotasının özüdür. Bu rotanın amacı Rusya'yı marjinalleştirmek, dizginlemek, gelişimine son vermek ve Rusya'nın dünya siyasetinde, ekonomide, sporda, sanatta, ticarette, bilimde, eğitimdeki rolünü sıfıra indirmek.

''ABD'NİN BİYOLOJİK LABORATUVARLARI ULUSLARARASI BARIŞ İÇİN TEHDİT''

- ABD'nin Ukrayna'daki askeri biyolojik laboratuvarları meselesinin Biyolojik ve Zehirli Silahların Yasaklanması Sözleşmesi kapsamında ve ayrıca BMGK'da değerlendirilmesinde ısrarcı olacağız. Zira bu, uluslararası barış ve istikrar için açık bir tehdittir.

''RUSYA'YA KARŞI ENFORMASYON TERÖRÜ KULLANILIYOR''

- Rusya'ya karşı enformasyon terörü metotlarının kullanıldığı bir enformasyon savaşı yürütülüyor. Batı, hoşuna gitmeyen kitlesel gösteriler, protestolar olduğunda, onları hemen 'iç terör' olarak etiketliyor.

abd rusya Ukrayna lavrov avrupa nato batı Biden