Bakan Çavuşoğlu'ndan "Montrö" açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile Ukrayna arasında durumun savaşa dönüştüğünü belirterek, “Montrö hükümlerini şeffaf şekilde uygulayacağız" dedi. Bakan Çavuşoğlu, Moskova ve Kiev arasındaki müzakereler ile ilgili de "Türkiye olarak memnunuz" açıklaması yaptı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan "Montrö" açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN TÜRK yayınında Rusya ile Ukrayna arasında durumunun savaşa dönüştüğünü belirterek, “Montrö hükümlerini şeffaf şekilde uygulayacağız" dedi.

Çavuşoğlu, "19. maddesi gayet açık. Eğer savaş gemisi, savaşın tarafı olan ülkedeki üsse gidecekse o zaman bu geçiş engellenemiyor. " ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Avrupa Konseyi üyeliğinin askıya alınmasıyla ilgili “ Türkiye, neden çekimser oy verdi?” sorusunu da yanıtlayan Çavuşoğlu, Ankara’nın diplomatik çözümden yana olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, "Müzakereleri ve diyalogu ön plana çıkarıyoruz. Rusya ile bağları koparmanın Avrupa Konseyi'ne bir yararı var mı? Hayır yok.Diyalogun kesilmesiyle ilgili karara katılamayız" dedi.

Moskova ve Kiev arasındaki müzakere ile ilgili de konuşan Çavuşoğlu, iki ülkenin masaya oturmasın Türkiye olarak memnunuz ifadelerini kullandı. .

türkiye rusya Ukrayna türk avrupa çavuşoğlu savaş dışişleri