Rusya kaç hedefi vurduğunu açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, gazetecilere yaptığı açıklamada Rus ordusunun Ukrayna’nın askeri altyapısında yer alan 975 tesisi imha ettiğini duyurdu.

Rusya kaç hedefi vurduğunu açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, gazetecilere yaptığı açıklamada Rus ordusunun Ukrayna’nın askeri altyapısında yer alan 975 tesisi imha ettiğini duyurdu.

Konaşenkov, “Bunların arasında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 23 komuta ve iletişim merkezi, üç radar noktası, 31 S-300, Buk M-1 ve Osa uçaksavar füze sistemi, 48 radar istasyonu bulunuyor. Sekiz savaş uçağı ve yedi helikopter, 11 insansız hava aracı (İHA), iki adet Toçka-U taktik füzesi düşürüldü” diye konuştu.

Sözcü ayrıca ‘223 tank ve diğer zırhlı savaş araçlarının, (karada) 28 uçağın, 39 çok namlulu roketatar sisteminin, 86 sahra topunun ve havan topunun, 143 adet özel askeri aracın imha edildiği’ bilgisini verdi.

“Özel askeri operasyon sırasında, Ukrayna askerlerinin çatışmalara devam etmeyi toplu olarak reddetme süreci devam ediyor” diyen Konaşenkov, dün Harkov bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Buk M-1 hava savunma sistemleriyle donatılmış 302. Uçaksavar Füze Alayının gönüllü olarak silahlarını bırakıp teslim olduğunu, 471 Ukraynalı askerin gözaltına alındığını dile getirdi.

“Tüm Ukraynalı askerlere saygı gösteriliyor ve yardım sağlanıyor” vurgusunu yapan Konaşenkov, belgeler hazırlandıktan sonra bu kişilerin ailelerine geri gönderileceklerini aktardı.

rusya Ukrayna operasyon rus savaş askeri