Rusya Savunma Bakanlığı açıkladı: ''Kiev'i batıdan bloke ettik''

Rus güçlerinin Sumi Bölgesi'ndeki Sumi ve Konotop kentlerini bloke ettiğini ve sivil nüfusun güvenliğini sağlamaya yönelik önlemler aldığını açıklayan Rusya Savunma Bakanlığı, Rus kuvvetlerinin Ukrayna’nın başkenti Kiev’i batıdan bloke ettiklerini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı açıkladı: ''Kiev'i batıdan bloke ettik''

Ukrayna'da yürütülen özel askeri harekat hakkındaki son durumu kamuoyuyla paylaşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Rusya Silahlı Kuvvetleri birlikleri, Sumi ve Konotop'u bloke etti ve bu kentlerdeki ve kırsal yerleşimlerdeki sivil nüfusun güvenliğini sağlamak için önlemler alıyor" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Kiev'in de batıdan bloke edildiği belirtildi.

Ukrayna'daki 211 askeri altyapı unsurunun kullanılmaz hale geldiğini bildiren Konaşenkov, bunların 17'sinin kontrol merkezi ve iletişim birimi, 19'unun S-300 ve Osa füze kompleksleri, 39'unun da radar istasyonlarını olduğunu belirtti.

Lugansk Halk Cumhuriyeti birliklerinin 21 km derine kadar ilerlediğini ve Trehizbenka yerleşimini ele geçirdiğini söyleyen Konaşenko, Donetsk Halk Cumhuriyeti birliklerinin de milliyetçi taburların savunmasını kırıp 25 km derine inerek Volnovah'a kadar ilerlediğini ifade etti.

''5 İHA, 67 TANK İMHA EDİLDİ''

Konaşenkov, harekat sırasında Ukrayna ordusuna ait 6 savaş uçağının, 1 helikopterin, 5 İHA'nın vurulduğunu, 67 tank ve muhtelif zırhlı aracın, 16 çok namlulu roketatarın ve 87 özel askeri aracın imha edildiğini kaydetti.

''JAVELİN VE NLAW SİSTEMLERİ ELE GEÇİRİLDİ''

Askeri faaliyetler sırasında Batılı ülkeler tarafından son birkaç ay içinde Ukrayna'ya tedarik edilen çok sayıda silahın ele geçirildiğini anlatan Konaşenkov, bunlar arasında ABD yapımı Javelin ve İngiliz menşeli NLAW sistemlerinin de bulunduğunu vurguladı.

abd rusya Ukrayna son askeri savunma bakanlığı kiev batış Donetsk Lugansk