''Enflasyon prangasını parçalayıp atacağız''

''Engelli Vatandaşların Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi'' töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Faiz tartışmasıın gündemden önemli ölçüde düştüğünü ifade eden Erdoğan, ''Ülkemizin ayağına vurulan her pranga gibi, faiz prangasını da döviz kuru prangasını da enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız'' dedi.

''Enflasyon prangasını parçalayıp atacağız''

"Engelli Vatandaşların Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi" töreni, Ankara'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ekonomi vardı.

''FAİZ PRANGASINI DA DÖVİZ KURU PRANGASINI DA ENFLASYON PRANGASINI DA PARÇALAYIP ATACAĞIZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya dengelerinin sağlık krizi ve ekonomik sarsıntılarla bozulduğunu ifade ederken, Türkiye'nin hazırlıklarının karşılığını, yatırımla istihdamla üretimle ihracatla cari fazlayla büyüme yoluyla aldığına vurgu yaptı.

Sıkıntıların olduğunu da ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

Hayat pahalılığı başta olmak üzere, kimi konjonktürel meselelerin bizi asıl hedeflerimizden, asıl vizyonumuzdan koparmasına izin veremeyiz. Vesayetin gücünü nasıl kırdıysak darbecilerin önünü nasıl kestiysek terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek ekonomik tetikçilere meydanı nasıl bırakmadıysak vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden de Allah'ın izniyle kurtaracağız.
Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası hedefiyle hazırladığımız programımızı adım adım uyguluyoruz. Ülkemizin ayağına vurulan her pranga gibi, faiz prangasını da döviz kuru prangasını da enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız. Dikkat ederseniz artık faiz tartışması, gündemden önemli ölçüde düştü. Aynı şekilde döviz kuru da istikrara kavuştu. Şimdi sırada enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirme var. Ekonomi programımızın birinci amacı insanlarımızı işsiz, aşsız, gelirsiz bırakmamaktır. Yani istihdamı güçlendirmektir. Gelişmiş ülkelerin dahi ciddi savrulmalar yaşadığı istihdamda, biz salgın döneminde 3 milyon artış sağlamayı başardık. Böylece toplam istihdamı tarihimizde ilk defa, 30 milyonun üzerine çıkardık. Bu ne demek biliyor musunuz? Ülkemizde çalışabilecek çağ nüfusunun neredeyse yarısı istihdam ediliyor demektir.

''TÜRKİYE EKONOMİDE TARİHİNİN EN GÜÇLÜ DÖNEMİNE GİRDİ''

Sanayi, üretim, lojistik tarafında sıkıntı olmadığını, baharla birlikte turizm ve inşaat sezonunun açılacağını, böylece istihdam oranının hızla artmaya devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz sürekli felaket senaryoları yazarak milletin moralini bozmaya, umudunu zayıflatmaya, karamsarlık aşılamaya çalışanlara sakın ha bakmayın." dedi.

Türkiye'nin ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

Yaz aylarıyla birlikte bu tablonun olumlu etkilerini hep birlikte görmeye başlayacak, 2023'e de Cumhuriyeti'mizin 100'ncü yılına yakışır bir siyasi ve ekonomik güçle gireceğiz. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Yeter ki biz şu birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkalım. Emin olun gerisi çok kolay. Hep diyorum ya 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.' Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Engellilere verilen hizmetlerde katkısı olanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ataması yapılanları da tebrik etti.

ankara türkiye erdoğan faiz terör tören ekonomi cumhurbaşkanı cumhurbaşkanı erdoğan enflasyon döviz kuru pranga