Kremlin'den Ukrayna ve NATO açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ve NATO ile ilgili kritik bir açıklama yaptı. Peskov, Ukrayna'nın NATO'ya katılmaktan vazgeçmesinin, güvenlik garantileri ile ilgili Rusya'nın endişelerine yönelik yanıtın formüle edilmesine yardımcı olacağını ifade etti.

Kremlin'den Ukrayna ve NATO açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere açıklamada bulundu.

Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın Londra Büyükelçisi Vadim Pristayko'un, Rusya ile olası bir savaştan kaçınmak için NATO'ya katılım adımından vazgeçebileceği yönündeki ifadeleri hakkında konuştu.

Rusya ve ABD ile NATO arasında güvenlik garantileri konusunda müzakere sürecine değinen Peskov şu ifadeleri kullandı:

Elbette, Ukrayna'nın NATO'ya katılma fikrini resmen reddetme yönündeki adım, Rusya'nın endişelerine daha anlamlı bir yanıtın formüle edilmesine önemli ölçüde yardımcı olur.

Dmitriy Peskov, Kiev yönetiminin, Pristayko'nun açıklamalarına tepki verdiğine dikkati çekti:

Bu, Kiev'in dış siyaseti ile ilgili görüşünü değiştirme açısından oldubitti olarak kabul edilemez. Ülkenin anayasasında tamamen farklı hedeflerin belirtildiğini biliyoruz.

''BÜYÜKELÇİ YANLIŞ FORMÜLE ETTİ''

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, düzenlediği basın toplantısında, Büyükelçi Pristayko'nun "yanlış formüle ettiğini" belirterek, "Ukrayna'nın NATO üyeliği, anayasada yer almakta ve anayasaya aykırı hiçbir karar alınamaz." diye konuştu.

Nikolenko, Ukrayna'nın NATO veya başka bir güvenlik ittifakına henüz üye olmadığına dikkati çekerek şunları söyledi:

Bu nedenle güvenlik garantileri, ülkemiz için en önemli konudur. Elbette, en iyi garanti, Ukrayna'nın NATO'ya acilen kabul edilmesi olur.

Ukrayna'nın Londra Büyükelçisi Vadim Pristayko, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye verdiği röportajda, ülkesinin Rusya ile olası bir savaştan kaçınmak için NATO'ya katılım adımından vazgeçebileceğini vurgulamıştı.

abd rusya Ukrayna güvenlik son dakika karadeniz nato tepki kremlin Dmitriy Peskov moskova kiev Oleg Nikolenko