''Koordineli enformasyon saldırısı''

ABD Ukrayna üzerinden kışkırtıcılık yapmaya devam ediyor. Asılsız iddialarını sürdüren ABD Başkanı Biden, Ukrayna'daki Amerikalıların ülkeden ayrılmalarını istedi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalin her an başlayabileceği" iddiasında bulundu. İddialara Kremlin'den sert yanıt geldi.

''Koordineli enformasyon saldırısı''

ABD Karadeniz'de Ukrayna üzerinden genişleme planını sürürken kışkırtıcılık seviyesini de artırmış durumda.

Ukrayna'daki Amerikalıların ülkeyi en fazla 24 ile 48 saat arasında terk etmesi gerektiğini söyledi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, " Rusya'nın Ukrayna'yı işgalin her an başlayabileceği" iddiasında bulundu.

ABD'nin Polonya'ya 3 bin ilave asker gönderdiği de ortaya çıktı. Öte yandan Almanya'ya sevk edilmesi emredilen 18'inci Hava İndirme Kolordusu'na bağlı 300 askerin de Almanya'ya ulaştığı duyuruldu.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, ABD’den 130 ton savunma amaçlı silahın teslim alındığını ifade etti.

Reznikov, teslim alınan 130 tonluk askeri yardımın el bombaları ve diğer savunma silahlarından oluştuğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’yı kısa süre içerisinde işgal edeceğine yönelik iddialarına tepki göstererek, “Rusya’nın güvenlik garantileri konusundaki haklı taleplerini itibarsızlaştırmak için Moskova'ya karşı koordineli enformasyon saldırısı gerçekleştiriliyor.” ifadesini kullandı.

Batılı yetkililerin ve medyasının, kendi saldırganlığını gizlemek için sahte haberler ürettiğinin kaydedildiği açıklamada, “Batılı ülkelerin yetkilileri ve medyası, Ukrayna çevresindeki yapay gerilimi tırmandırmak için kumpas başlattılar.” denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Biden arasında akşam saatlerinde telefon görüşmesinin planlandığını duyurdu.

Peskov, aynı gün Putin’in Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile de telefon görüşmesi planladığını da açıkladı.

abd rusya Ukrayna Putin cumhurbaşkanı Devlet Ulusal tepki kremlin