Bakan Çavuşoğlu: ''TMT KKTC'nin Kuvayı Milliyesi'dir''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halk TV programcısı Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. ''Büyük bir yanılgının olduğuna inanmak isterim'' diyen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın KKTC'nin Kuvayı Milliyesi olduğunu ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu: ''TMT KKTC'nin Kuvayı Milliyesi'dir''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber'e konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarında, Halk TV programcısı Ayşenur Arslan'ın, Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alan sözlerine değindi.

Son derece üzüldükleri bir söylem gördüklerini ifade eden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, '' Türk Mukavemet Teşkilatı, KKTC'nin Kuvayı Milliyesi'dir'' dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Türk Mukavemet Teşkilatı'na (TMT) yönelik bir televizyon programında son derece üzüldüğümüz bir söylem gördük. Büyük bir yanılgının olduğuna inanmak isterim gerçekten. Çünkü, Türk Mukavemet Teşkilatı, KKTC'nin Kuvayı Milliyesidir. Böylesine bir Kuvayyi Milliye dediğimiz TMT'nin mafya ve diğer faaliyet ya da cinayetle anılması hepimizi üzer. Kıbrıs bir milli politikadır. Kıbrıs Türklerinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin davasıdır Kıbrıs. O yüzden dün akşam böyle bir söylemi görünce ben inanamadım sonra bir kez daha dinledim. Açıkça bir hanımefendi bir televizyon kanalında böyle söylem içinde olduğunu gördük. İnşallah düzeltici bir açıklama yaparlar. Çünkü dün KKTC'de ve Türkiye'de infial yarattı açıklama.
türkiye açıklama türk haber Mevlüt Çavuşoğlu KKTC Kıbrıs Kıbrıs Türkleri TRT Haber dışişleri bakanlığı halk tv Ayşenur Arslan kuvayı milliye TMT Türk Mukavemet Teşkilatı