Lukaşenko Ukrayna krizine ilişkin konuştu

ABD’nin Ukrayna kışkırtma girişimlerine karşı Belarus’tan Ukrayna’ya uyarı niteliğinde bir açıklama geldi. Daha önce olası bir savaşta Rusya’nın yanında yer alacaklarını açıklayan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ''Ukrayna’nın bizimle savaşamayacağı çok net. Olası bir savaş en fazla 3-4 gün sürer'' dedi.

Lukaşenko Ukrayna krizine ilişkin konuştu

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Televizyon Radyo Kurumu’na konuştu. Lukaşenko, ABD kışkırtmasına karşı Ukrayna’yı uyardı.

Lukaşenko, ABD ve Avrupa’nın, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü güçleriyle savaşma fikrinin boş bir fikir olduğunu söyledi. ''Ukrayna’nın bizimle savaşamayacağı çok net.'' dedi:

- Olası bir savaş en fazla 3-4 gün sürer. Bunu görmüyorlar mı? Bizimle, özellikle de Rusya ile savaşmanın beyhude olduğunu anlıyorlar. Burada bir tür nükleer ya da diğer silahlardan bahsetmiyoruz. Bize dokunmamaları faydalarına olur…

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, daha önce da Rusya'nın doğrudan saldırıya uğraması halinde, Belarus'un da Rusya'nın yanında savaşacağını açıklamıştı.

Avrupa Birliği üyesi Ukrayna ile göçmen krizi yaşayan Belarus, Kasım ayında, Rusya ile askeri ve ekonomi alanlarında iş birliğinin derinleştirilmesini öngören anlaşma imzalanmıştı.

abd rusya Ukrayna ekonomi avrupa birliği Devlet nükleer Lukaşenko askeri iş birliği