Fatih Erbakan'dan PCR testi tepkisi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, uçak yolculuklarında PCR testi zorunluluğunun devam etmesine tepki gösterdi. Erbakan açıklamasında, ''Uçakta PCR testi saçmalığının bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Şu zulümleri milletimizin üzerinden bir an önce kaldırın.'' dedi.

Fatih Erbakan'dan PCR testi tepkisi

Vaka sayılarında yaşanan artıştan sonra Sağlık Bakanlığı koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kararlar aldı.

Uçak yolculuklarında PCR testi zorunluluğunun uygulanması ile ilgili Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'dan açıklama geldi.

Uygulamanın devam etmesine tepki gösteren Erbakan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Uçak yolculuklarında tekrardan PCR testi uygulamasına devam edeceğiz. 15 saatlik tren yolculuğunda bulaşmıyor, 10 saatlik otobüs yolculuğunda bulaşmıyor, sinemada, tiyatroda, dolmuşta, şehir içi otobüslerde bulaşmıyor, çarşıda, pazarda bulaşmıyor, okullarda bulaşmıyor, 1 saatlik uçak yolculuğunda bulaşıyor. Nasıl bir virüs olduğunu hakikaten anlayamadık. Daha önce her yeri açmışlardı, camileri kapatmışlardı, herhalde dedik hep camilerde takılıyor, dindar bir virüs, onun için camileri kapatıyorlar demiştik. Şimdi de uçakta tekrar bu kontrolün zorunlu hale getirilmesine ne diyeceğiz bilemiyorum. Herhalde maddi durumu yüksek bir virüs, maddi imkanları var, sürekli uçakla seyahat ediyor veya uçmayı seviyor. Uçaklarda havayı sürekli olarak yenileyen gelişmiş filtreler var. Otobüste, trende bu da yok. Kaldı ki otobüs tren yolculuğunun süresi çok daha uzun. Bu örneği gördüğümüz zaman, biz devlet yönetimindeki diğer alanlarda da bu mantıkla hareket ediliyorsa ki büyük ihtimalle öyle ne büyük kayıplara uğradığımızı düşünüyoruz ve üzülüyoruz. Bununla ilgili bir diğer çarpıklık da, uçak yolculuğunda da 18 yaşından küçük yolcular muaf. Hani en çok çocuklar taşıyordu? Çocuklar bulaştırıyordu? Neredesinden tutsanız elinizde kalıyor. Sonra biz tiyatro deyince, bunlara saçmalık deyince, bize tepki gösteriyorlar. Şimdi, 15, 16, 17, 14, 13, 12 yaşında uçak yolcuları bulaştırmayacak mı? Taşıyıcı olmayacak mı? Dolayısıyla bu gerçekten de biraz sert bir ifade olacak belki ama bütün bu saçmalıkların bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Şu zulümleri, şu milletin üzerinden bir an önce kaldırın diyoruz.
sağlık açıklama koronavirüs uçak sağlık bakanlığı mücadele fatih erbakan tepki tiyatro PCR TESTİ kovid 19 Otobüs Partisi tren Yeniden Refah Partisi