Sedef Kabaş'ın ters kelepçe oyunu

''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan gözaltına alınan Sedef Kabaş, adliyeye gönderildi. Kabaş'ın kameralar önünde yaptığı 'ters kelepçe' oyunu dikkatlerden kaçmadı. Videoda Kabaş'ın elinde kelepçe olmadığı, gazeteciler çekim yaptığı esnada elini arkasından bağlayarak ters kelepçe takılmış gibi mağduriyet algısı yapmaya çalıştığı görüldü.

Sedef Kabaş'ın ters kelepçe oyunu

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir televizyon programında yaptığı konuşmasıyla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında Sedef Kabaş'ı göz altına almıştı.

Kabaş, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi. Kabaş'ın elinde kelepçe olmadığı halde gazeteciler çekim yaptığı esnada elini arkasından bağlayarak ters kelepçe takılmış gibi yaparak algı oluşturmaya çalıştığı görüldü.

Kabaş'ın sosyal medyaya yayılan görüntülerinde polis otosundan indiğinde ellerinin kelepçeli olmadığı görülürken, ellerini arkada birleştirerek sağlık kontrolüne gitmesi ise büyük tepkilere neden oldu.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da olaya tepki gösterdi.Yazıcı twitter hesabından şu sözleri paylaştı:

- Bu hanımefendinin elleri kelepçeli değil! Ama mağduriyet yaratmak için elleri ters kelepçeliymiş gibi davranıyor. Videonun başını dikkatli izlerseniz ellerini kendisinin bağladığını görürsünüz!

İstanbul sağlık istanbul tepki belediye sedef kabaş