Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikası Aydın'da açıldı

Aydın'ın Söke ilçesinde Avrupanın en büyük kağıt fabrikası kuruldu. Batı Kipaş Kağıt Fabrikası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikası Aydın'da açıldı

Aydın'ın Söke ilçesinde kurulan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde 658 dönümlük arazi üzerine kurulan fabrika, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük üretim tesisi olma özelliğini taşıyor.

Fabrikanın, Türkiye'nin yıllık 250 milyon dolarlık kağıt ithalatının önüne geçeceğini, 200 milyon dolarlık da ihracat yapacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları belirtti:

- Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütme hedefimize önemli bir katkı yapacak bu yatırımın ülkemize ve Aydın'ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin içi boş tartışmalara, yalan ve iftira üzerine kurulu polemiklere, terör örgütlerinin payandalarıyla yol yürüyen siyasetçilere değil, işte bu tür eserlere, hizmetlere ihtiyacı vardır. Şair ne diyor? 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.
- Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız eserlerimizle, hizmetlerimizle konuşmaya, övünmeye devam edeceğiz. İnsanımıza iş, aş sağlayacak, geleceğine güvenle bakmasını temin edecek her gayretin yanındayız, yanında duracağız.
- Bugün burada açılışını yaptığımız tüm bu eser ve hizmetlerin Aydın'ımıza, ülkemize, sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, firmalarımızı, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği açılış törenine; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim, Rıza Posacı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle'nin de aralarında olduğu iş dünyası temsilcileri katıldı.

Fabrikanın açılış kurdelesini Erdoğan, protokol üyeleri ve işçilerle kesti. Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler fabrikada incelemelerde bulundu.

Fabrika, kağıt makinesi, enerji santrali, kalsit üretim, ham su arıtma ve atık su arıtma tesisi olmak üzere beş ana binadan oluşuyor. Fabrika kendi enerjisini kendisi karşılayacak.

Ortalama 1700 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın yüzde 100 geri dönüşümlü atık kağıttan üretim yaparak, ülke ekonomisine önemli fayda sağlaması hedefleniyor.

Aydın izmir türkiye erdoğan ak parti terör süleyman soylu ihracat avrupa kağıt fabrikası