Köylünün mera mücadelesi sürüyor: Vatan Partisi harekete geçti

Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Taşoba Mahallesi vatandaşlarının mera alanı için mücadelesi sürüyor. Köylülerle buluşan Vatan Partisi heyeti, köylünün mera alanı için bölgede Üretim Devrimi Kurultayı yapma kararı aldı. Kurultay hava muhalefetinden dolayı önümüzdeki günlerde yapılacak.

Köylünün mera mücadelesi sürüyor: Vatan Partisi harekete geçti

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Mera alanları ihaleye açıldı köylü ayağa kalktı. Geçtiğimiz günlerde Adana’nın Çukurova İlçesine bağlı Taşoba Mahallesi’nde köylünün mera alanı Devlet Su İşleri tarafından ihaleye açılmıştı.

İhaleye bir gün kala köylünün haber vermesi üzerine bölgeye giden Vatan Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Suseven konuyu DSİ Bölge Müdürü ile görüştü. Ancak geç kalındığı için sonuç alınamadı.

İhalenin 5 Ocak tarihinde yapıldı ancak köylü mücadele etmeyi sürdürüyor.

Bölgede yaşayanların büyük çoğunluğu hayvancılıkla ve tarımla uğraşıyor. Köylüler artan girdi maliyetlerine köy merasının biraz da olsa su serptiğini söylüyor.

Mera alanında bulunan dere dışında köylünün hayvanına su içirecek başka yeri de yok.

Köylüler ve Taşoba Mahallesi Muhtarı Hamiye Coşkun ile konuyu tekrar görüşmeye gelen Vatan Partisi heyetiyle mera alanı mücadelesini yükseltmek için, bölgede Üretim Devrimi Kurultayı düzenleme kararı aldı.

Üreticinin sorununun kendi sorunları olduğunu belirten Vatan Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Suseven, görevi üstlendiklerini ifade etti.

Bölgenin diğer bir sorunu ise sulu tarım yapılamayışı. Çevreden birçok su kaynağı geçse de Taşoba’nın su projesi yıllardır hayata geçirilmiyor. Hal böyle olunca ağır girdi maliyetleriyle boğuşan köylülerin sırtına bir de sulama masrafı yükü biniyor.