Bakan Derya Yanık'tan 'ped fiyatı' açıklaması: ''Vergi oranlarının düşürülmesi için çalışma yapılabilir''

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Batı’dan sözde kadına şiddetle mücadele adı altında fonlanan feminist örgütlerle ilgili konuştu. Yanık, “Hiç kimsenin deney tahtası değiliz” dedi. Bakan, sığınma evinde kalan kadınların istihdamı için atılan adımları da anlattı. Yanık, kadın hijyen ürünlerinde yapılan ciddi zamlar konusunda da bir çalışma yapabileceklerine yönelik sinyal verdi.

Bakan Derya Yanık'tan 'ped fiyatı' açıklaması: ''Vergi oranlarının düşürülmesi için çalışma yapılabilir''

Haber: Seda Akyüz Kamera: Uğur Pideci

Gazetecilerle bir araya geldi, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı konularını değerlendirdi. Fonlanan sözde kadın örgütlerinin arkasıdaki güçlere karşı dikkatli olma uyarısı yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık, 11 Ocak’ta televizyon muhabirleri ile bir araya geldi. Bakan Ulusal Bakan Kanal’ın da arasında muhabirlerin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ulusal Kanal, sözde kadına yönelik şiddetle mücadele için başta ABD’den olmak üzere Batı’dan fonlanan feminist örgütlerle ilgili konuyu toplantıda gündeme getirdi. Bakan, fonlanan örgütlere ve paranın aktarıldığı ülkelerin amaçlarına dikkat çekti.

Bakan Derya Yanık, şunları söyledi:

- Fon desteği noktasında denetim yetkimiz yok. Lobi faaliyeti yaparlar buna dikkat etmek lazım. Biz uluslararası birikime açığız fakat hiç kimsenin de deney tahtası değiliz. Özel lobi faaliyeti yapan özel ajandası deney tahtası değiliz.

Bakan, sığınma evinde 6 ay kalabilen kadınların daha sonra istihdama katılımı için yapılan çalışmaları da anlattı:

- 2021 yılında 8 binin üzerinde kadını meslek edindirme kurslarına verdik. 321 kadımızı da yerleştirdik. Yaş eğitim durumlarına göre gerekli yönlendirmeleri sosyal yardımlardan destek işlemlerimiz var. Bir de kadınların kooperatif yoluyla desteklenmesi projesi var. Üretim bandına girmesi kadınlar açısından doğrusu muazzam.

Kadın yönelik şiddet ve cinsel istismar olaylarında sosyal medyanın etkisini de değerlendirdi Bakan. Yanlış haberlerin, görüntülerin servis edildiğini ifade eden Yanık, özellikle medyayı bu konuda dikkatli olmasını istedi.

Yanık, kadın hijyen ürünlerinde yapılan ciddi zamlar konusunda da bir çalışma yapabileceklerine yönelik sinyal verdi. Bu ürünlerin sosyal yardım kalemi içine alınmasının mümkün olmadığını belirten Yanık, “Vergi oranlarının düşürülmesi çalışması yapılabilir” dedi.

Öte yandan Bakan, doğal gaz kullanan yurttaşlara yapılacak yardımların tarihini de açıkladı.

vergi oranları derya yanık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık