Kılıçdaroğlu adaylık sorusuna böyle yanıt verdi: ''Ben genel başkanın o belediye başkanı''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile "Aranızda adaylık rekabeti mi var?" sorusuna yanıt verdi. "Aramızda bir rekabet falan yok. Ben genel başkanım, o İstanbul Büyükşehir belediye başkanı" dedi. CHP lideri, "eğer bir yarışsa belediye başkanları kendi aralarında yarışıyorlar". İfadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu adaylık sorusuna böyle yanıt verdi: ''Ben genel başkanın o belediye başkanı''

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki adaylık çekişmesi sürüyor.

Ortak aday olma niyetini ortaya koyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dah önce defalarca Büyükşehir Belediye Başkanları görevi başında kalmalı açıklaması yapmıştı. Kılıçdaroğlu, Büyükşehirleri kaybedemeyiz demişti.

CHP Liderinin açıklamalarına rağmen il il gezen İmamoğlu, adaylık sinyallerini sürdürdü. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Fatih ve Rabbi Yesir desteği de alan İBB Başkanı son olarak "adaylık kararım şartlar göre değişebilir" açıklaması yaptı.

Genel Merkez ve İBB Başkanının kriz olmasını önlemek için açık olmasına rağmen gizlemeye çalıştığı rekabet CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na soruldu.

Gazeteci İpek Özbey'e konuşan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile aranızda rekabet mi var sorusuna yanıt verdi. Rekabet olmadığını savunan CHP lideri, "ben Genel başkanım o belediye başkanı" diyerek bir kez daha İmamoğlu'nun görevi başında kalması gerektiğini ima etti:

- Eğer aramızdaki ilişkiyi rekabet ilişkisi olarak algılarsak hatayı orada yaparız. Aramızda bir rekabet falan yok. Ben genel başkanım, o İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Benim görevim farklı, onun görevi farklı. Kimse kimseye rakip değil, herkes kendisine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çaba harcıyor. Bizim politikamız bu. İnsanlar farklı yorumlayabilirler. Eğer bir yarışsa belediye başkanları kendi aralarında yarışıyorlar.

istanbul ibb ekrem imamoğlu chp cumhurbaşkanlığı kılıçdaroğlu millet ittifakı meral akşener adaylık adaylık tartışması