Vatan Partisi Türkiye'nin önünü açacak politikayı açıkladı: Ekonomide Kurtuluş Savaşına üç kaynak

Vatan Partisi, Ekonomik Kurtuluş Savaşına acil kaynak için 3 öneri açıkladı. Banka ve büyük şirketlerden alınan kurumlar vergisinin bir defalığına yüzde 25’ten yüzde 40’a çıkarılması, Türkiye’den kaçırılan ve yabancı bankalardaki bulunan 300 milyar doların ülkeye getirilmesi ve döviz hesaplarından yüzde 20 vergi alınması gerektiği belirtildi. Türkiye'yi üretim ekonomisine geçirmek için açıklanan programın 2022 bütçesine katkısı da 649 milyar lira kaynak getireceği vurgulandı.

Vatan Partisi Türkiye'nin önünü açacak politikayı açıkladı: Ekonomide Kurtuluş Savaşına üç kaynak

Tüketim ekonomisi Türkiye’yi enflasyon-kur-faiz sarmalı içerisinde uçurumun kıyısına getirdi. Hükümet tüketim ekonomisi modelinden üretim temelli ekonomi modeline geçti.

Cumhurbaşkanı yeni model için ekonomide Kurtuluş Savaşı verileceğini açıkladı. Ancak büyük zorlukları karşı radikal kararlar alınmadı.

Vatan Partisi, büyük zorlukların aşılmasında 3 büyük kaynağın nasıl yaratılacağını kamuoyuna açıkladı. Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı ekonomist Hakan Topkurulu, önerileri sıraladı.

KURUMLAR VERDİSİ YÜZDE 40’A ÇIKARILSIN

Vatan Partisi’nin ilk kaynak önerisinin boyutu 300 milyar seviyesinde. Devlet yüzde 25 kurumlar vergisi alıyor. Ancak salgın döneminde kurumlar vergisi alınan büyük şirketler ve bankalar yüksek karlar elde ettiler. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler muaf tutularak Kurumlar Vergisi yüzde 25’ten yüzde 40’a çıkarılmalı. 2022 bütçesinde Kurumlar Vergisi geliri 182 milyar tahmin edildi. Vatan Partisi’nin önerisiyle bu gelir 300 milyar liraya çıkıyor.

TÜRKİYE’DEN KAÇIRILAN 300 MİLYAR DOLARIN GETİRİLMESİ İÇİN ETKİN VE KARARLIK

Vatan Partisi’nin ikinci önemli önerisi ise Türkiye’nin 453 milyar dolar dışı borcunu kapatacak büyüklükte. Türkiye’den yurt dışına kaçırılan 300 milyar dolardan fazla dev bir kaynak bulunuyor. Tayyip Erdoğan hükümeti “Varlık Barışı Yasası” çıkardı ancak, beklenen sonuç elde edilemedi. Devlet 300 milyar dolarlık servetin hangi hesaplarda olduğunu biliyor. Vatan Partisi, kaçırılan paraların Türkiye’ye getirilmesi için etkili ve kararlı yöntemler uygulanmasını istiyor. Vatan Partisi, geri getirilen kaynağın vergileri alınarak, sahiplerinin bu paralarla Türkiye’ye yatırım yapmasının sağlanmasını hedefliyor.

BANKALARDAKİ DÖVİZDEN YÜZDE 20 GELİR VERGİSİ ALINSIN

164 milyar liralık üçüncü önemli kaynak ise Türkiye’de döviz mevduatları ile yaratılıyor. Türkiye’deki döviz mevduatlarından vergilendirilmiyor. Vatan Partisi ise bankalarda yüklü dövizi olan şahıs hesaplarından ortalama yüzde 20'lik gelir vergisi alınmasını teklif ediyor. Küçük döviz hesaplarınınsa vergiden muaf tutulması öneriliyor. Bu çözüm önerisiyle ülke ekonomisine 164 milyar 690 milyon TL'lik kaynak kazandırılıyor.

Vatan Partisi’nin 3 kaynak önerisi Türkiye’ye 2022 bütçesine 2 katı büyüklüğünde bir kaynak sağlıyor. Bu radikal uygulamalarla yatırım, üretim ve istihdam yapılarak Türkiye’nin önün açılacağı değerlendiriliyor.

türkiye vatan partisi hakan topkurulu ekonomik kurtuluş savaşı üretim Vatan