İBB'de müfettişlerin terör teftişi sürüyor

Müfettişler, terör kaydı olan kişilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınmasına ilişkin çalışmalarına devam ediyor. Görevlendirilen 8 müfettişin arasında Ticaret Bakanlığı ve MASAK’tan da uzmanlar var. İlk bililere göre müfettişler 2019’dan işe giriş belgelerini, verilen işyeri ruhsatlarını ve bütün ihalelerin dosyalarını istedi.

İBB'de müfettişlerin terör teftişi sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni teftiş etmek için özel olarak görevlendirilen 8 müfettiş içinde MASAK, Ticaret Bakanlığı uzmanlarının olduğu ortaya çıktı. Bu bilgiyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, gazeteci Can Coşkun’a verdi.

Ekrem İmamoğlu döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan 557 terör bağlantılı kişi ile ilgili müfettişler incelemelerini sürdürüyor. CHP’nin Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, bedlediyede inceleme için İçişleri Bakanlığı’nın yanı sıra MASAK ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin de görevlendirildiğini söyledi.

Balyalı, müfettişlerin verilen bütün ruhsat ve ihaleler ile işe giriş belgelerinin tamamını istediğini açıkladı.

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı şunları söyledi:

Bir müfettiş, 2019'dan bugüne verilen tüm iş yeri ruhsatlarını. Diğer müfettiş, 2019'dan bugüne yapılan tüm ihaleleri. Başka bir müfettiş de, 2019'dan bugüne işe giriş belgelerini istedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun kurumsal görevleri arasında kara para aklama ve terörizmin finansmanına karşı çalışmalar da var. Ticaret Bakanlığı’na bağlı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı müfettişlerinin ise kaçakçılık, rüşvet, irtikâp, evrakta sahtecilik ve yolsuzluk suçlarını incelediği biliniyor.

Özel teftişin bir terör soruşturması olmadığını savunan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, incelemenin başka bir nedenle yapıldığını iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Başakşehir Veri Laboratuvarı'nın açılışında “özel teftiş” ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. İmamoğlu, “Müfettişler her zaman bizi incelesinler, bizim kapılarımız açık" ifadelerini kullandı.

istanbul büyükşehir belediyesi ibb ticaret bakanlığı terör teftişi