DİAYDER iddianamesinin detayları ortaya çıktı: İBB yardımları PKK'ya gidiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan terör teftişinde ayrıntılar ortaya çıkıyor. İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede İBB çalışanı bazı DİAYDER üyelerinin aldıkları maaşları terör örgütü PKK’ya aktardığı belirtildi. Belediye tarafından verilen yardım kolileri ve market alışveriş kartlarının da terör örgütünün sözde sorumlularının yakınlarına dağıttıkları ifade edildi.

DİAYDER iddianamesinin detayları ortaya çıktı: İBB yardımları PKK'ya gidiyor

PKK bağlantılı DİAYDER’e yönelik olarak İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede önemli ayrıntılar yer aldı.

İddianamede şüphelilerin PKK terör örgütüyle bağlarına ilişkin eylemleri aktarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bazı şüphelilerin buradan aldıkları maaşlarından belirli bir bölümü örgüte aktardığı kaydedildi.

İddianamede ayrıca şüphelilerin, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yardım kolileri ve market alışveriş kartlarını, terör örgütünün sözde sorumlularının yakınlarına dağıttıkları belirtildi.

PKK terör örgütünün derneklerinden olan "Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"ne yönelik hazırlanan iddianamede PKK’lılarla İBB arasındaki ilişki de mercek altına alındı.

Bazı isimlerin belediyeye DİAYDER aracığıyla alındığı belirtildi. Bunlardan Mehmet İnan’ın aldığı maaş üzerinden derneğe düzenli olarak para yardımında bulunduğu ortaya çıktı.

Fahrettin Ülgün isimli şüphelinin ise belediyen aldığı alışveriş kartlarını yaralı yakalanan PKK'lı Fırat Sişman'ın babasına verdiği kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile ilgili olarak Aydınlık’a bilgi veren kaynaklar Yerel seçimler öncesinde CHP ile HDP arasında gizli bir anlaşma olduğunu belirttiler. HDP’nin CHP’ye bu anlaşma uyarınca destek verdirdiği hatırlatıldı.

istanbul istanbul büyükşehir belediyesi istanbul cumhuriyet başsavcılığı maaş Cumhuriyet Başsavcılığı Fırat Şişman İBB PKK diayder DİAYDER PKK DİAYDER İBB