4 gol var kazanan yok: Chelsea 2-2 Liverpool

Premier Lig’in 21. haftasının en önemli maçında Chelsea ile Liverpool karşı karşıya geldi. 4 golün atıldığı dev maçta takımlar sahadan 1’er puanla ayrıldı.

4 gol var kazanan yok: Chelsea 2-2 Liverpool

Haber: Yasin Kerim Aşan

Premier Lig'in 21. haftası dev bir maça sahne oldu.

Lider Manchester City'nin ardından 2. sırada yer alan Chelsea ve 3. sırada bulunan Liverpool, Stamford Bridge'de kozlarını paylaştı.

Maça hızlı başlayan taraf konuk ekip Liverpool oldu. Senegalli yıldızı Sadio Mane ile 9. dakikada öne geçen Kırmızılar, 26. dakikada Mohamed Salah'ın ayağından bulduğu golle deplasmanda farkı 2'ye çıkardı.

Yüksek bir tempoda oynanan mücadelenin ilk yarısının bu şekilde bitmesi beklenirken sahneye sırasıyla Mateo Kovacic ve Christian Pulisic çıktı. 42. ve 45+1. dakikada bulduğu gollerle skoru eşitleyen Chelsea soyunma odasına 2-2 ile gitmeyi başardı.

Dev maçın ikinci yarısı ilk yarısına göre daha düşük bir tempoda oynanırken her iki takımın kalecisi de rakip atakların golle sonuçlanmasına izin vermedi ve takımlar 2-2'lik sonuçla sahadan 1'er puanla ayrıldı.

LİDERLE PUAN FARKI AÇILDI

Sahadan beraberlikle ayrılan Chelsea ile Liverpool, lider Manchester City ile aralarındaki puan farkının çift hanelere çıkmasına engel olamadı.

Chelsea bu sonuçla puanını 43’e yükseltirken, Liverpool da puanını 42 yaptı.

Lider Manchester City ise dün deplasmanda karşılaştığı Arsenal'i 2-1 mağlup ederek puanını 53’e çıkarmıştı.

LİVERPOOL'DA KOVİD-19 KABUSU

Kritik maç öncesi takımdaki Kovid-19 vakaları Liverpool’da moralleri bir hayli bozdu.

Kırmızılar'ın başarılı file bekçisi Alisson Becker ile stoper Joel Matip ve hücum oyuncusu Roberto Firmino'nun koronavirüs testleri pozitif çıktı.

Bu üç önemli isminden yararlanamayan Liverpool'da yine test sonucu pozitif çıkan Teknik Direktör Jürgen Klopp da takımının başında yer alamadı.

Celsea, Premier Lig'in 22. haftasında Manchester City deplasmanına giderken Liverpool'da sahasında Brentford'u konuk edecek.