İzmir'in meşhur lezzeti Tire Köfte Türkiye'de yaygınlaşıyor
İzmir'e özel bir lezzet olan Tire Köfte'nin ülke genelinde yaygınlaşıyor. Coğrafi işaret alan Tire Köfte, dondurularak Türkiye'nin dört bir yanındaki tüketiciye ulaştırılıyor.
Dana etiyle yapılan özel köfte harcı şişlere özenle saplanıyor. Odun ateşinde pişirildikten sonra tabaklarda tereyağı sosuyla servis ediliyor. Bu eşsiz lezzetin adı “Tire Köfte”.
İzmir mutfağının coğrafi işaretli ürünlerinden olan Tire Köfte artık Türkiye’nin her köşesine gönderiliyor. Odun ateşinde 80 derecede pişirildikten sonra paketlenerek dondurulan ürün marketlerde yerini alıyor.
Tire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, Tire Köftesine Türkiye’nin her yerinden ulaşılması için çaba gösterdiklerini belirtti.
Köfte ustası Ahmet Çetiner de Tire Köftenin coğrafi işaretli olmasının önemine dikkat çekti.