Kimlik kartlarında yeni dönem: E-imza yükleme işlemleri 50 ilde başladı

Kimlik kartlarına e-İmza yükleme işlemleri bugün başladı. İşlemler, 50 ilde nüfus müdürlüklerindeki nüfusmatikler aracılığıyla yapılıyor.

Kimlik kartlarında yeni dönem: E-imza yükleme işlemleri 50 ilde başladı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün Hayat Kimliğinle Kolay projesinde ikinci adım atıldı. Kimlik kartlarına e-İmza yükleme işlemleri başladı.

İşlemler, 50 ilde nüfus müdürlüklerindeki nüfusmatikler aracılığıyla yapılıyor. Kısa bir süre sonra da ülke genelinde nüfus ve tapu müdürlükleri ile bankalarda e-İmza yükleme yapılabilecek.

Uygulama ile vatandaşlar yeni nesil kimlik kartını sürücü belgesinin yanı sıra e-İmza olarak da kullanabilecek.

e-İmza uygulaması ile kamu ve özel sektörde kırtasiyeciliğin azaltılması, iş ve işlemlerin daha hızlı, hatasız, eksiksiz ve kaliteli şekilde yapılabilmesi sağlanacak. Böylece işlem başına zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak.

Ayrıca e-İmza ile işlemler çevrim içi olarak da yapılabilecek. e-İmza kullanan kişi sayısının artmasıyla elektronik ortamda sunulan hizmetlerin kullanılmasının artırılması hedefleniyor.

e-İmza, belirli harf ya da sembollerden oluşan ve imzalayan tarafın kimliği ile örtüşen bir veri. Islak imzaya göre kimliklendirme işlemlerinde son derece güvenilir bir araç olma özelliği taşıyor.