Kuru patlıcanı küpeye dönüştürdü

Gastronomi şehri Gaziantep'te Senem Türkkan adlı girişimci kadın, kurutmalık patlıcanı takıya dönüştürdü. Şimdi yaptığı takıları internetten satarak ev ekonomisine katkı sunuyor.

Kuru patlıcanı küpeye dönüştürdü

Bu küpeler patlıcandan yapılıyor. Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yaşayan ev hanımı Senem Türkan, kente özgü kurutmalık patlıcandan takılar hazırlıyor.

Kadın girişimcinin başarı öyküsü, iki yıl önce kurulan kadın kooperatifinde patlıcan oyarak başladı.

İlçede açılan kurutmalık patlıcan kursuna katıldı, yaptığı takılar büyük ilgi görüyor.

Patlıcan kurusundan ürettiği birbirinden renkli küpeleri internetten satışa sunuyor. Ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Gastronomi kenti Gaziantep'in mutfağında önemli yer tutan kuru patlıcan, artık sadece yiyecek olarak değil takı olarak da ilgi görüyor.

​Gaziantep gastronomi Girişimcilik oğuzeli ev ekonomisi