DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan Miçotakis'e 12 mil tepkisi

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in kıta sahanlığını 12 mile genişletilmesi yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Aksakal, “Yunanistan’ın yeni bir kaşıntı dönemine daha girdiğini görüyoruz” dedi. Hükümetin dövize karşı Türk Lirası’nı koruma hamlesini eleştiren Aksakal, DSP Genel Başkanı, çözümün Karma Ekonomi Modeli olduğunu belirtti.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan Miçotakis'e 12 mil tepkisi

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, dış politikada Atina’nın provakatif adımlarına tepki gösterdi, hükümeti ise ekonomi de eleştirdi.

Önder Aksakal, ''TCMB her sabah 11:00’de neden Amerikan Doları kurunu açıklıyor da diğer yabancı para birimleri konusunu gündeme getirmiyor? Döviz adı verilen kavram sadece Amerikan Dolarının tanımı mıdır?'' dedi.

Aksakal, ''Bu arada komşumuz Yunanistan’ın yeni bir kaşıntı dönemine daha girdiğini görüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Aksakal açıklamasında, ''Sözde serbest piyasa ekonomisi adı verilen vahşi kapitalizmin boyunduruğundan ülkemizi kurtarma zamanının geldiğini ve hatta geçtiğini neden görmüyorsunuz?'' ifadelerine de yer verdi.

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı DSP Önder Aksakal parti genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenledi. Aksakal’ın gündeminde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in kıta sahanlığını 12 mile genişletilmesi yönündeki açıklamaları vardı:

- Yunanistan Başbakanı Miçotakis, TBMM tarafından 1995 yılında kabul edilen ve Yunanistan'ın karasularını 12 mile genişletmesi halinde bunun savaş sebebi sayılacağı kararın kaldırılmasını talep etmesi, Türkiye’nin AB sürecinde “Casus Belli” kararını kaldırması halinde her türlü desteği vereceğini açıklamasını komedi sanatının geldiği son nokta olarak tanımlıyorum.

''ÇÖZÜM KARMA EKONOMİ''

Aksakal, döviz kurunda yaşanan hareketliliğe karşı Türk Lirası’nın korunması adımlarını da değerlendirdi. Yeni model için faiz iddiasında bulunan DSP Genel Başkanı, çözüm önerilerini de açıkladı:

- Uygulanmak istenen “Kur garantisi” yöntemi düpedüz haksızlıktır, örtülü faizciliktir, kul hakkına girmektir, paradan para kazanmak isteyenlere devletin olanaklarını peşkeş çekmektir. Çözüm Karma Ekonomi modelindedir. Devlet ve özel sektör işbirliği ile birçok alanda yeni başarılara imza atılabilir.

yunanistan Merkez Bankası döviz kuru dsp önder aksakal miçotakis demokratik sol parti merkez bankası döviz kuru karma ekonomi Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal