Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri uzayda iş birliği için anlaştı

Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler, uzayda iş birliği konusunda anlaştı. Teşkilatın Azerbaycan’da yapılan toplantısında dünyaya, “uzayda biz de varız” mesajı verildi.

Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri uzayda iş birliği için anlaştı

Türk Devletleri Teşkilatı, uzay çalışmaları konusunda ilk toplantısını Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yaptı.

Bu toplantı tarihi önemde bir toplantıdır. İleride önemi çok daha iyi anlaşılacaktır.

Toplantıya, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristan'dan yetkililer katıldı. İlk toplantıda Türk Devletleri Teşkilatı üyelerinin uzay projeleriyle ilgili sunumlar yapıldı. 7 ülke uzay çalışmalarında iş birliği konusunda anlaşmaya vardı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, “Türk dünyası olarak uzayda güçlü bir şekilde bulunmak zorundayız” dedi.

- Hem kendi milletlerimizin haklarını korumak hem de bütün insanlığa hizmet etmek için uzayda güçlü bir şekilde bulunmak zorundayız. Uzay çalışmalarını devam ettirerek bütün dünyaya bu çalışmalarda biz de varız demek istiyoruz. ilk adımı atıyoruz.

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov da üye ülkelerin uzay alanında büyük potansiyeli bulunduğuna dikkati çekti.

- Ülkelerin bu potansiyeli kullanmaları, birbirlerinin tecrübelerinden istifade etmeleri, uzay alanındaki iş birliği içim önemli bir altyapı oluşturacaktır.

Azerbaycan kazakistan Kırgızistan Özbekistan macaristan türkmenistan uzay çalışmaları Türk Devletleri Teşkilatı