Ankara'da DEAŞ operasyonu

Ankara’da terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları tespit edilen 15 yabancı uyruklu zanlıdan 12’si, düzenlenen operasyonda yakalandı. Şüphelilerin haklarında işlem yapılacağı ve sorgularının ardından sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresine teslim edileceği öğrenildi.

Ankara'da DEAŞ operasyonu

15 yabancı uyruklu şüphelinin terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları tespit edildi. Yakalanmaları için operasyon düzenlendi. Şüphelilerden 12’si gözaltına alındı.

Ankara’da İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri görevlilerinden oluşan Uluslararası Risk Analiz Grubu, yaklaşan yılbaşı nedeniyle yabancı uyruklulara yönelik çalışmalarını artırdı.

Ekiplerce teknik ve saha analiz çalışmaları yapıldı. 15 şüphelinin, çatışma bölgelerinde bulundukları yıllarda terör örgütü DEAŞ içerisinde faaliyette bulundukları, terör örgütü mensupları ile irtibatlı oldukları veya yardım ettikleri belirlendi.

Harekete geçen ekipler, 15 yabancı uyruklu şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Şafak vakti yapılan eş zamanlı operasyonlarda, 12 şüpheli gözaltına alındı.

Firarilerin yakalanmasına yönelik operasyon sürerken, aynı saatlerde 1 zanlının terör örgütleri DEAŞ ve PKK/PYD üyesi şüphelileri çatışma bölgelerine taşıdığı tespit edildi. Korsan taksicilik yaptığı belirlenen o zanlı da, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde gözaltına alındı.

Şüphelilerin, haklarında ‘yabancı terörist savaşçı’ olarak işlem yapılacağı belirtildi. Sorgularının ardından da sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresine teslim edilecekleri öğrenildi.

ankara pkk pyd deaş Ankara DEAŞ Ankara DEAŞ operasyonu ankara şehirlerarası otobüs terminali Ankara DEAŞ operasyon