Konyaaltı Belediyesi Geleneksel Çandır Fasulyesi Şenliği düzenledi
Antalya’nın önemli tarımsal ürünlerinden biri olan Çandır fasulyesinin tanıtımı ve yaygınlaşması için, Konyaaltı Belediyesi Geleneksel Çandır Fasulyesi Şenliği düzenledi. Bu yıl 4’üncüsü Hayat Park’ta yapılan şenliğe, üreticiler el emeği organik ürünleri ile geldi. Konuklara Çandır Fasulyesi’nden yapılan kuru fasulye yemeği ikram edildi.
Coğrafi tescilli piyaz, Antalya’nın eşsiz lezzetlerinden. Ve bu piyazın ana ürünü Çandır Fasulyesi. Üretimi yok olmaya yüz tutmuşken, bir projeyle üretimi yeniden atağa kalktı. Konyaaltı’nın bereketli topraklarında yetiştirilen yöresine has Çandır Fasülyesinin yükselişi, şenlikle taçlandırıldı.
Üretimi 2 tona kadar gerilemişti, Çandır Faüslyesinin. Konyaaltı Belediyesi’nin geliştirdiği proje ile rekolte 30 tana çıkarıldı. Çandır Fasulyesi, bölgenin yeniden geçim kaynağı oldu.
Çandır Fasulyesinin coğrafi işaret tescilinde de çalışmalar son aşamaya geldi.
4. Geleneksel Çandır Fasulyesi Şenliği'nde Hisarçandır ve Yarbaşçandır köylüleri, el emeği organik ürünlerini görücüye çıkardı.
Çiftçilere göre proje, durma noktasına gelen üretime can suyu oldu.
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Türk çiftçisinin dünyaya örnek olacak köklü üretim geleneğine dikkat çekti.
Şenlikte, vatandaşlara Çandır Fasulyesi’nden yapılan kuru fasulye yemeği ikram edildi.