3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi İstanbul'da başladı

3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi, İstanbul'da başladı. 3 gün sürecek toplantının ilk gününde yüksek düzeyli memurlar toplantısı yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika ülkeleri mevkidaşlarıyla görüştü. Afrika'yla ilişkilerin yeni bir boyuta taşınması hedefleniyor.

3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi İstanbul'da başladı

3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi, İstanbul'da başladı. Zirve "Birlikte Kalkınma ve Refah için Güçlendirilmiş Ortaklık" temasıyla düzenleniyor.

Ortaklık zirvesinin ilk gününde, yüksek düzeyli memurlar toplantısı yapıldı. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 18 Aralık'a kadar sürecek zirveye, Afrika ülkelerinden devlet başkanları, bakanlar ve uluslararası kurum temsilcileri katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Afrika ülkeleri mevkidaşlarıyla görüştü. Zirve ile Türkiye, Afrika'yla ilişkileri yeni bir boyuta taşımayı hedefliyor.

Zirvede 2022-2026 döneminde Afrika yararına yapılacak Eylem Planı'nda somut projeler yer alıyor. Zirvede kabul edilecek bildiriyle Türkiye ile Afrika Kıtası arasında ilişkilerin gelecek döneme stratejik bir yön verilmesi amaçlanıyor.

istanbul türkiye afrika çavuşoğlu Türkiye Afrika türkiye afrika ortaklık zirvesi