Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Dolar yükselince fiyat yükseltenlerin indirim yapmasını bekliyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ekonomist ve akademisyenlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan,''Dolar yükselince fiyat yükseltenlerin indirim yapmasını bekliyoruz''dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Dolar yükselince fiyat yükseltenlerin indirim yapmasını bekliyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ekonomist ve akademisyenlerle bir araya geldi. Ekonomiye ilişkin açıklamalar yapan Erdoğan, "Bu milleti kimsenin sömürmeye hakkı yoktur. Dolar yükselince fiyat yükseltenlerden aynı hızda indirim yapmasını bekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekildeydi:

- Ülke olarak İzmir İktisat Kongresi'nden beri ekonomide kendimizi bizi hedeflerimize ulaştıracak yön tayin etmenin içerisindeyiz. Hep söylediğim gibi 1923 İktisat Kongresi kararlarının ömrü 1929 büyük buhranına kadar sürmüştür. Rahmetli Menderes ve Özal'ın başlattıkları atılımların akıbetleri de hepinizin malumu. Türkiye Büyük Ekonomik hamlemizi yapabilmemiz için önemli ölçüde tamamlamayı başardık.

Erdoğan, konuşmasına, Merkez Bankası rezervlerinin bugün itibariyle 115 milyar doların üzerinde olduğunu vurgulayarak şu şekilde devam etti:

''BUGÜN İTİBARİYLE MERKEZ BANKASI REZERVLERİ 115 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE''

- Bizim bu adımları atarken ilginç olan şey, Başbakanlığım döneminde Nisan 2013 Merkez Bankamızın rezervi, 135,243 milyar dolardı. Sonra tabii bir iniş yaşandı ve en düşük nokta ise Eylül 2020, 83,517 milyar dolar. Ondan sonra tekrar toparlanma dönemine geçtik. Bu toparlanmayla beraber de şu anda geldiğimiz nokta, bugün itibarıyla 115 milyar doların üzerindeyiz ki bu aradaki gidişle çok daha iyi bir konuma gelecek.

- Fırsatçılar bu dönemde de kendilerini belli etmiştir Kurdaki ve küresel Emtia fiyatlarındaki yükselişi bahane ederek maliyetlerindeki gerçek değişimle orantısız fahiş fiyat artışı yapanlar oldu. Tüm milletime sesleniyorum. Aynı şekilde tüm esnaflara sesleniyorum. Sanayicilere sesleniyorum. Günde birkaç defa fiyat artıranlarla stokçuların fahiş fiyatlarda ısrar edenlerin üzerine gideceklerdir. Vatandaşımızı huzursuz eden hiçbir hadiseye göz yumamayız. Bu makamda bulunmamızın gereği budur. Milletimiz bu makama boşu boşuna getirmedi. Benim haklarıma sahip çıkacaksın diye getirdi. Biz de onların haklarını korumak zorundayız. Ülkemizi yüksek faiz ve hormonlu kur artışı cenderesinden çıkardığımız gibi yüksek fiyat artışı bataklığından da uzak tutmakta kararlıyız.

- Dolardaki artış sırasında fiyatları hangi hızla ve hangi oranla yükseltiyorlarsa aynı şekilde şimdi de geri indirmelerini özellikle bekliyoruz. Günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin, etiket değiştirenlerin, kusura bakmasınlar, millet adına takipçisi olacağımı hatırlatmak istiyorum.

cumhurbaşkanı erdoğan Döviz dolar döviz kuru ekoomi