Çağatay Özcan Kokulu: ''Tarımdan kopuş Turgut Özal ile başladı''

Yeni Ufuklar programında Şule Perinçek’in konuğu Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Özcan Kokulu’ydu. Traktör üstünde, arıkla su taşıyan bir tarım bakanı istediklerini belirten Kokulu, sorunları ve çözümleri anlattı.

Çağatay Özcan Kokulu: ''Tarımdan kopuş Turgut Özal ile başladı''

İzmir’de 1972 yılında kurulan Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Özcan Kokulu, Yeni Ufuklar programında Şule Perinçek’in sorularını yanıtladı. Gödence zeytinyağı ile uluslararası marka. Bu ünü de Kızıldağlar ve deniz rüzgârlara sırtına yaslayan üretim kooperatifine borçlu.

Kokulu, tarımdan kopuş sürecinin Turgut Özal ile başladığını söyledi, Özal’ın “Avrupa’nın manavı olacağız” sözlerini hatırlattı.

- Özal dönemi kopuşun hızlı oluğu dönem. AB’nin manavı kasabı olacağız dedi. Bravo dedik. Ne oldu. Dışarıda daha ucuz dedi. Orada koptu. Vahşi bir özelleştirme geldi.

Çağatay Özcan Kokulu, İzmir’deki kooperatifleri anlattı, Tarım Bakanı’nın elinde sırık olan, arıkla su taşıyan kişi olması gerektiğini belirtti.

- Mahmut Eskiyörük, Selçuk Bilgi Tarım Bakanı olabilir, Foça kooperatif başkanı, gödence … Tarım Bakanı artık sahada bilfiil traktörünün üstünde elinde sırıkla dolaşan, arıkta su taşıyan kişi olmalı. Ben bakan olmak istiyorum. Eli toprağa değecek. Acımı, duygumu sevgimi bilmeyen insan Türk Tarımının sorunlarını kavrayamaz ve çözemez.

Şule Perinçek, son olarak “siz Tarım Bakanı olsanız ne vaat ederdiniz” sorusunu yöneltti, Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanına. Kokulu, Türk tarımının kurtuluş reçetesini yazdı.

- Türk halkına acı ve yokluk vaat ediyorum. İthalat kalkacak. Ülke, çiftçi, hükümet kendine dönecek, toprağa dönecek. Türk halkı üretmeye başlayacak. Destekler olacak. Milli politika olacak. Makro program ve makro hedeflerle kurtarılabilir.

turgut özal traktör Tarım