Almanya bir skandala daha imza attı: Weimar Belediyesi Demirtaş'a '2021 İnsan Hakları Ödülü' verdi

Almanya bir skandala daha imza atıldı. Weimar Belediyesi terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'a İnsan hakları ödülü verdi. Ödül töreninde konuşan Kültür Bakanı da Demirtaş'ı övdü.

Almanya bir skandala daha imza attı: Weimar Belediyesi Demirtaş'a '2021 İnsan Hakları Ödülü' verdi

Terör tutuklusu Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a ''2021 İnsan Hakları Ödülü'' verildi. O da yetmedi törene katılanlar Demirtaş'ı öven konuşmalar yaptı.

Skandal ödül Almanya'nın Weimar Belediyesi tarafından verildi. Weimar Belediye Başkanı Peter Kleine, Demirtaş'ın sözde Kürt sorununa demokratik çözüm aradığını öne sürdü:

- Demokratikleşme, inanç özgürlüğü ve Türkiye'de insanların dil, kültür ve siyasi açıdan eşitliği konusunda gösterdiği çabalar nedeniyle Demirtaş ödüle layık görüldü.

Ödül törenine Almanya Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth da katıldı. Alman Bakan, konuşmasında Demirtaş'tan ''dostum'' diye söz etti:

- Demirtaş cesarete sahip, kalbi olan, sıcak kalpli ve zeki bir siyasetçi, bir insan hakları savunucusu ve demokrat. Türkiye'nin demokratikleşmesi için bir umut.

Ödülü Demirtaş’ı temsilen kardeşi Süleyman Demirtaş aldı. Demirtaş, mesajında 5 yıllık tutukluluğu sırasında Almanya'dan ve tüm dünyadan kendisi ve tutuklu arkadaşlarıyla gösterilen dayanışma için teşekkür etti.

pkk hdp terör örgütü pkk almanya selahattin demirtaş demirtaş